Zondag is voor brunch

Wat van het weekend een echt weekend maakt – naast de was, de strijk en de familiebezoekjes – is voor mij een écht ontbijt. Een uitgebreide brunch of een viennoiserietje met versgeperst sinaasappelsap, ik val echt niet vies. In het weekend samen ontbijten, met een beetje meer effort en tijd, dan weet je toch dat het geen maandag is.

Processed with VSCO with t1 preset

Er worden geen mails gecheckt en je enige zorg, is alles achter de kiezen hebben voor de zevende dag begint (want dan begin je aan de soep). Een weekend ontbijt bestaat voor mij meestal uit een versgeperst sapje of een smoothie en koeken van de bakker of uit de vriezer (of kaneelbolletjes van de Ikea, ook uit de vriezer). Af en toe heb ik veel courage – nog voor ik goed wakker ben – en dan maak ik pannenkoeken, wafels of gaan we echt voor een full blown brunch. Maar ik ga altijd voor de zoete dingen.

Als het brunch met bezoek is (lees: gewassen en met echte kleren aan) dan zorg ik wel voor wat hartigs op tafel. Gebakken eitjes, worstjes, kerstomaten in alle kleuren, avocadoslaatje, hummus. Bedenk het maar, ik zet het op tafel.

vsco-photo-1

Maar zoet dus. Voor de pannenkoeken ga ik voor de American Pancakes van Jerremeus en de wafels pik ik van Jamie Oliver, die echt massa’s goede ontbijtrecepten heeft op zijn website. Inspiratie zoek ik ook op Instagram (#brunch) en in het Weekend Ontbijtboek van Yvonne Eijkenduijn.

Processed with VSCOcam with t1 preset

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *