Post in ’t echt: hoe zit het?

Ik postte vorige week over onze eerste snail mail-workshop Post in ‘t echt. Het waren vooral heel gezellige sfeerfoto’s van een heel gezellige voormiddag, met meisjes, koffie, scharen en papier. Dus vandaag heb ik het echt een beetje over snail mail. Snail mail is niet gewoon kaartjes en briefjes schrijven:

Snail mail is a party in your mailbox.

Meestal is een snail mail-postje een kleine verzameling van dingen waar je blij van wordt (om ze te sturen of te ontvangen). Wat er bij mij meestal in gaat zijn, naast een handgeschreven briefje of kaartje, extra zelfgemaakte enveloppes of briefjes die je snail mail-vriend zelf kan gebruiken, stickers, een theetje, een receptje, een slinger, tips (bvb. als ze op reis gaan naar een plaats waar ik zelf geweest ben), gedroogde bloemen, labeltjes, een klein cadeautje (de gezichtsmaskers van HEMA zijn leuk en makkelijk om mee te sturen) of een zelfgemaakte bladwijzer (met boekentips, duh).

Processed with VSCO with f2 preset

De foto’s hierbij zijn van een postje dat ik maakte voor Roosmarie. Ik had een kleine verzameling enveloppes, stickers en briefjes, een wafelrecept, een kaart met een tapeje, bladwijzer, thee en chilipeperzaadjes en een kaartje om hallo te zeggen. Alles met een touwtje rond is leuker om te krijgen.

Processed with VSCO with f2 preset

Er zijn weinig dingen die me blijer maken dan een goedgevulde enveloppe in de rode brievenbus te gooien. Die enveloppe kleef ik dan wel dicht met flink wat washitape en een sticker, just in case. Een ‘merci’ aan de postbode kan ook geen kwaad (hallo postbodes! Ik ben die met de ‘thank you’-stempel). Ik krijg af en toe de vraag of je zelfgemaakte enveloppes wel via de post kan versturen, zeker als ze heel druk of kleurrijk zijn. Ik heb er eigenlijk nog nooit problemen mee gehad. Ik schrijf het adres gewoon duidelijk op het etiket (♡ etiketten) en zorg dat de enveloppe stevig en goed dicht is (♡ washitape).

Processed with VSCO with f2 preset

Als je al even met dezelfde mensen snailmailt, is het leuk om inspiratie te zoeken via Pinterest en Instagram. Mijn snailmail-bord op Pinterest heb ik wel als verborgen gezet, zodat ze de post-vriendinnen niet weten waaraan ze zich kunnen verwachten, maar je vindt zeker leuke ideeën als je even zoekt op snail mail. Op instagram volg ik wel een aantal snailmailers (het meest inspiratie haal ik hier, hier en hier) en neem ik screenshots van hun mooie postjes om ze later makkelijk terug te vinden. Maar één van de beste manieren om geïnspireerd te worden is nog altijd door al mijn papiertjes boven te halen en er gewoon aan te beginnen, alleen of met knutselvrienden.

Dus ga op zoek naar je kartelschaar en begin er aan! Het is zondag!

 

3 thoughts on “Post in ’t echt: hoe zit het?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *