Overleven tot het verlof

Laatste loodjes zijn niet mijn talent. De laatste dozen van mijn verhuis (in oktober) staan nog onuitgepakt, ik heb dekens waar ik maanden aan gewerkt heb, waar ik de laatste draadjes niet van heb ingestopt en die laatste dagen (weken) voor ik in vakantie ga, ben ik echt niet te genieten. Ook al doe ik mijn werk graag, alles is lastiger en alles gaat trager en ik ben echt een ongelooflijke zaag. Om die laatste weken voor het verlof iets draaglijker te maken (voor mij én iedereen rond mij, want ik zeg het, ik ben een ongelooflijke zaag) heb ik niet één maar twee strategieën ontwikkeld! En die combineer ik een beetje.

Doe alsof het al vakantie is

Deze heb ik onrechtstreeks vanop de Flow-kaartjeskalender. Op 5 juli stond er een tip van Lieke Meertens: ‘Maak in de vakantie een lijst met activiteiten waar je energie van krijgt. Vaak doe je die dingen in de vakantie al vanzelf, maar verdwijnen ze daarna weer op de achtergrond’. Als die dingen helpen om na de vakantie opgeladen te blijven, dan werkt het misschien ook omgekeerd en krijg ik er dat beetje extra energie door dat ik nu nodig heb.

Dus dan moet je enkel nog bedenken wat verlof bijzonder maakt naast iedere dag uitslapen en niet werken, want dat is moeilijk als je nog moet werken. Gelukkig heb ik daar naast zelfreflectie ook mijn reisdagboek van vorig jaar voor. Het vakantiegevoel voor mij is:

  • tijd maken voor iedere maaltijd, dus dat wordt langzamer ontbijten met een tas thee en een tijdschrift en desnoods iets later naar het werk vertrekken
  • nieuwe receptjes uitproberen, want op vakantie heb je altijd veel dingen geproefd en dan wil ik dat thuis ook uitproberen. In de vakantie is het ook minder erg als je eten mislukt, want dan heb je tijd om iets nieuws te maken en intussen een halve zak chips op te eten
  • veel lezen: dus bij het thuiskomen met een boek op het terras of in de zetel en vroeg naar bed om te lezen
  • buiten zijn: dit is een beetje moeilijk de laatste weken aangezien het echt vuil weer is, maar ik kan barbecue, park en eten op het terras al afvinken voor de voorbije week
  • teennagels lakken: dit is gewoon zo

13711647_10210252770786138_497966166_o13692185_10210252770946142_751919230_oProcessed with VSCO with t1 preset

Kijk uit naar je vakantie

Uitkijken naar je vakantie kan je doen door doelloos uit het raam te staren, maar daar word je waarschijnlijk niet echt vrolijk van. Actie hebben we nodig! Ik heb de voorbije maand ontdekt dat je reis voorbereiden ook leuk kan zijn (dit is nieuw voor mij, maar waarschijnlijk vrij algemene kennis). Ik heb al bijna alles wat nog ontbrak op mijn inpaklijstje online besteld. Niet alleen omdat het vrij druk is in de winkels, maar omdat online bestellen dubbel plezier is: één keer bij het bestellen en één keer als het aankomt. Aangezien mijn bestellingen op mijn werk geleverd worden, is het ook instant happiness booster en kan ik er voor de rest van de dag weer een beetje tegen. De traantjes bij het terugsturen van mijn te grote regenjas laten we buiten beschouwing. Die regenjas kon ik dan nog eens bestellen en in de goede maat krijgen, dus dat was viér keer plezier!

13709490_10210252770586133_889427114_o

Processed with VSCO with t1 preset

Naast shoppen, ben ik ook flink mijn Pinterest-board aan het vullen met alles wat ik wil doen op vakantie en alles wat ik niet mag vergeten. Ik heb al een grote stapel klaar met boeken die ik wil lezen, maar er nog een strenge selectie in gemaakt moet worden. Op Spotify maak ik al een reismuzieklijstje met Jasper. En dan zijn er nog alle random inpak, aankoop, niet vergeten-lijstjes (♥). Hotspots en mooie foto’s van schapen pinnen, muziekjes verzamelen en een beetje wegdromen is leuker dan zorgen dat al je kousen gewassen zijn voor je vertrekt. Pinnen en muziek kiezen kan je ook makkelijk vijf minuutjes tussendoor doen om dan met hernieuwde moed je mails te lezen.

13662601_10210252769946117_847542778_o13692117_10210252771066145_257482736_o

Dat allemaal én op tijd en stond eens goed zagen tegen je collega’s (sorry guys!) en het is vakantie voor je het weet! Of toch zeker vanaf woensdagavond, in mijn geval 🙂

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *