#Opregenvakantie: Manchester in food hot spots (2/2)

In de vorige post heb ik mijn enthousiasme over Manchester al laten blijken en toen was ik zelfs nog niet over het eten begonnen! Over eten in Engeland heeft iedereen wel al slechte dingen over gehoord en hoewel iedereen dezelfde opmerking maakte voor ons vertrek (“eet nu maar goed, want dat Engels eten zal wel niets zijn”), dacht ik na wat research dat we enkele dagen langer in Manchester zouden moeten blijven tot ik alles geproefd had.

Manchester heeft vrij veel ‘hippe tenten’, waar het eten lekker is, het drinken goed uitgekozen (veel speciale limonades ♡) en de bediening vriendelijk en snel. Mancunians, voorkomend als ze zijn, willen het je naar je zin maken, dus je krijgt altijd de kans om een sausje of side dish bij te bestellen. Bovendien geven Engelsen, echte theedrinkers, altijd kwaliteitsthee. Bij Teacup kreeg ik een zandloper zodat ik wist wanneer de thee perfect was.  Zelfs onze hostel, die voor de rest vrij doorsnee was, had echt lekkere ontbijtthee. Hieronder de leukste en lekkerste plekjes:

IMG_4032
Buttermilk fried chicken met Bourbon BBQ sauce

Yard & Coop

De eerste avond in Manchester hadden we vooral honger en wilden we niet te lang zoeken naar avondeten. Gelukkig had ik al gespot dat er een aantal restaurantjes dichtbij waren, waaronder deze Yard & Coop, een kiprestaurant, jawel. Buttermilk fried chicken dan nog, met een lekker sausje (♡ Bourbon BBQ) en frietjes. Het restaurant zelf ziet er ook heel mooi uit en alles is een beetje in kippenthema, op een niet belachelijke manier. Er staat een grote vos op de muur en je kan er zelf in een kippenhok gaan zitten om te eten. Ze hebben ook burgers en snacks en ze zijn super vriendelijk!
23 – 27 Edge Street

Processed with VSCO with t1 preset

Fig + Sparrow

Fig + Sparrow is een winkel met een koffiebar erbij. Het winkeltje zelf heb ik maar snel bekeken, want ik had enkel oog voor de Long Black-koffies en de brownies met karamel (wat ze daar precies verkopen, vind je wel in hun webshop). Je kan er rustig zitten, lekkere koffies drinken, gebak eten of lunchen en ze verkopen er ook brood. Ideaal om even uit te blazen en een boek te lezen.
20 Oldham Street

Processed with VSCO with t1 preset

Home Sweet Home

Een Amerikaanse diner – of ‘Milk Bar & Eatery’ – in Manchester, moesten we eens geprobeerd hebben. Ze hebben er over the top milkshakes met al the trimmings, koffie en gebak, maar je kan er ook ‘s avonds gaan eten en lekkere limonades drinken. Wij deden beide, want ja. Ik had een mac n’ cheese met jalapeno’s en een korstje en Jasper chicken fajitas en ik zeg volmondig: aanrader!
49 Edge Street

Processed with VSCO with f2 preset
Boekje lezen bij Home Sweet Home


Jamie’s Italian

Als Jamie-fan wou ik altijd al eens in één van zijn restaurants gaan eten en in Manchester was er één! In een oud maar opgefrist bankgebouw aten we tijdens onze laatste avond Manchester een Diner-menu, met voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Ik nam tagliatelle met truffelroomsaus, een trofi-schotel met worst en praline pudding – vloeibaar vanbinnen – om af te sluiten. Jasper at bruscette met tomaat, een hamburger en hetzelfde dessertje als ik.
100 King Street

IMG_4036
Fancy beans on toast bij Teacup

Teacup

Zoals ik al zei en je waarschijnlijk ook al wist, is thee van groot belang in Engeland, maar nergens zo belangrijk als in Teacup. We gingen er ontbijten en ik dronk er denk ik de lekkerste Earl Grey uit mijn leven, de sunshine Earl Grey. Losse thee in een theepot, met een zeefje en een tweede theepot, zodat ik de thee kon overgieten eens mijn zandloper zei dat het oké was en een theetasje: 5 attributen voor wat sunshine in a cup. Voor ontbijt at ik toast met paddenstoelen, avocado en een gepocheerd eitje en Jasper at beans on toast, maar dan de fancy versie: verschillende soorten bonen en linzen en verse tomatensaus, met een beetje waterkers. Aanrader voor thee of Engels ontbijt.
53-55 Thomas Street

IMG_4035
Mushrooms on toast en zandlopertjes bij Teacup

House of Common

Deze ‘bar, eatery, coffee spot, bakery’ ligt tussen Home Sweet Home en Yard & Coop dus je kan eigenlijk gewoon de hele dag in Edge Street rondhangen, koffie drinken en eten. Hier hebben ze heerlijke taart, thee en koffie en kan je gewoon enkele uren onderduiken met een boek of een beetje people watchen, altijd leuk.
39-41 Edge Street

 

Foto’s zijn onder meer door Jasper gemaakt. Je kan onze foto’s op Instagram bekijken op de hastag #opregenvakantie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *