Leren handletteren

Handlettering: het is hip, het is happening en we hebben allemaal wel een Pinterest-board vol mooie letters (het mijne vind je hier). Ik heb mij er ook wel al eens aan gewaagd, met Pinterest en enkele leuke handletterschriftjes die ooit bij Flowmagazine zaten. Je bereikt vrij snel een mooi resultaat bij handlettering, maar misschien ben ik er te lui voor want blijven oefenen is niet aan mij besteedt en lettertypes en banners die ik niet snap, laat ik gewoon links liggen.

Tot afgelopen zaterdag! Mijn nicht, die ook niet vies is van een creatief projectje, had een workshop handlettering gevonden in Gent en we hadden ons onmiddellijk ingeschreven. Toen ze mij kwam oppikken, leek het alsof we weer samen naar de tekenles gingen op zaterdagvoormiddag. De workshop werd georganiseerd door Liesbet van Minopapersweets en ging door in de Eskimofabriek. Naast de mooiste postkaarten maken, houdt Liesbet zich namelijk ook bezig met handlettering.

Processed with VSCO with c1 preset

We beginnen onze voormiddag met een demonstratie. Eerst letters, dan woorden en uiteindelijk komen we bij de mooi geïllustreerde quotes. Dingen die onmogelijk lijken op Pinterest zien er doenbaar uit als je het voor je ogen ziet gebeuren. Na de demonstratie is het aan ons. De potloden en stiften staan in bokaaltjes op tafel en ik heb echt niet meer nodig om vol kriebels in gang te schieten. Er is kladpapier en blanco stationary om te vullen: enveloppes, kaartjes, labels.

img_4156

Mijn nicht zegt dat ze mijn ogen zag blinken en het was waarschijnlijk waar. We oefenen onze naam en rommelen een beetje. Liesbet komt ons af en toe weer op het rechte pad zetten als we verloren gaan in onze gekrulde letters. Tegen de middag heb ik een quote gehandletterd, een halve stationary-lijn ontworpen én veel inspiratie om thuis verder te oefenen.

img_4155

Zeker een aanrader dus die workshops. Data voor workshops vind je op de website van Minopapersweets.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *