Herfstliefde

‘s Morgens is het koud buiten, de avonden hebben een ander kleur en alles ruikt anders: het is herfst, vrienden, en ik voel het overal! Iedereen weet intussen dat ik geen zomermens ben en dat het voor mij nu echt begint. Herfst is het moment om nieuwe plannen te maken, ideeën uit te broeden én om samen chocomelk te drinken in dikke truien.

Processed with VSCO with f2 preset
Ochtendnevel als ik ga joggen (als)

Deze herfst ga ik zelf mijn eerste trui breien en wil ik ook het perfecte recept voor appeltaart vinden. Ik leg de lat hoog, mensen! Appeltaartrecepten mogen bij deze ook mijn richting uit gestuurd worden. Toevetten ga ik niet doen, want de herfst is zo wat het enige seizoen waarin ik kan sporten. In de zomer en lente heb ik vrij zware hooikoorts en in de winter is het vaak te koud of te nat, dus ik trek mijn loopschoenen pas vanaf september aan. ‘s Morgens bij de eerste zon de baan op gaan en die frisse lucht op je gezicht voelen, ik denk echt niet dat er iets beters bestaat.

IMG_0319.JPG

Met mijn yoga ga ik natuurlijk ook verder doen. Het wordt sowieso fijn om er niet meer zwetend aan te beginnen. Dat zweet komt terwijl ik bezig ben ook wel op. Ik hou het intussen al meer dan een maand vol en het is bij deze mijn best beoefende sport van de laatste jaren. Voor de geïnteresseerden, ik leer alles van Adriene via youtube. Ze doet zelfs Halloween-afleveringen!

Processed with VSCO with c1 preset
Alleen nog gevulde dingen eten

Daarnaast kijk ik natuurlijk uit naar de gewone herfstdingen: wandelingen met warme chocomelk op het einde, post in herfstthema maken, een herfstschoonmaak, overal het woord herfst voor zetten en kaneel op alles. En verjaren natuurlijk, heel binnenkort, een kwarteeuw al. Boeken lezen. In de herfst vind ik het altijd fijn om een oude favoriet te herlezen, dus ik ga dit weekend misschien eens nostalgisch neuzen in de boekenkast. En ik wil ook graag nog eens naar Londen, want Londen is de beste herfststad. Al mijn herfstliefde vind je op mijn pinterest-board.

Processed with VSCOcam with t1 preset
Klaar om de sjaals uit de kast te halen

Maar het allerspannendste, waar ik ook al het langst naar uit kijk, is de ontmoeting met een nieuw familielid. Mijn zus is heel erg zwanger en het kleine hummeltje wordt sowieso in de herfst geboren. Het zijn dus spannende dagen.

Ik ben vooral blij dat het eindelijk zo ver is en geniet van iedere dag. Tot ik te veel zin krijg in Kerst en toch niet meer in het moment kan leven. Ah, life.

4 thoughts on “Herfstliefde

  1. Wat een mooi artikel over de “herfstliefde” ! Zou je misschien eens een artikel willen maken over jouw ervaringen met yoga ? Zelf heb ik het ook al eens geprobeerd maar ik haak toch altijd af met die Youtube video’s.. Waarom ben je eigenlijk begonnen met yoga en hoe hou je het vol , of is het een maar een dagelijkse gewoonte 🙂 ? Groetjes !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *