De bende van het boek

Ik lees heel graag en ik praat ook graag en ik praat heel graag over boeken, maar toch is een boekenclub er nog nooit echt van gekomen. Mijn vriendin Sara is wel een boekenclub-ervaringsdeskundige, maar had zin in iets nieuws, iets kleins en intiems. Dus prikten we een datum, nodigden een paar vriendinnen uit en doopten ons ‘de bende van het boek (werktitel)’.

img_0360

We kwamen enkele weken geleden voor het eerst samen op een zondag (ha!) om te kletsen over boeken. Ik had taart en koekjes gemaakt en iedereen bracht zijn favoriete boek mee dat ze het afgelopen jaar had gelezen. Zo leren we elkaar en elkaars smaak in boeken beter kennen. Bij mij was mijn favoriere boek er één dat ik wou lezen zodra ik thuis kwam omdat ik er zo van genoot. Bij anderen was het een boek dat lang bleef hangen of heel herkenbaar was.

img_0311

Mijn favoriete boek dat ik het afgelopen jaar gelezen heb, was ‘De Opwindvogelkronieken’ van Haruki Murakami. Je leest er hier alles over. De andere kozen ‘Gelukkig zijn we machteloos’ van Ivo Victoria (omdat het herkenbaar was), ‘Een beknopte geschiedenis van zeven moorden’ van Marlon James (omdat het in een compleet andere omgeving is waar we anders niet mee in aanraking komen) en ‘Al te luide eenzaamheid’ uit ‘Verpletterde schoonheid’ van Bohumil Habral (omdat je het verhaal op zoveel manieren kan lezen). Ik heb er overal de Goodreads-link bij gezet zodat je elk boek makkelijk aan je ‘to read’ plank kan toevoegen.

img_0358

Om ons eerste boek te kiezen om samen te lezen en te bespreken, hadden we allemaal een aantal titels gekozen. Maar omdat je zo vaak je boek op basis van de auteur kiest of omdat je er al iets over gehoord hebt, stelden we onze boeken aan elkaar voor samengevat zonder auteursnaam of namen van personages. Het is leuk om op die manier kennis te maken met een roman en het werd eigenlijk ook een kleine quiz. Wie raadt de roman? Omdat hij in twee verschillende lijstjes voorkwam en iedereen er wel benieuwd naar was, kozen we voor ‘Here I Am’ van Jonathan Safran Foer. Ik ben er nog maar net in begonnen, omdat mijn dikke zomerklassieker nog uit moest, maar ik heb hoge verwachtingen. Verslag lees je natuurlijk binnenkort op de blog!

img_0357img_0361

7 thoughts on “De bende van het boek

  1. Ben vandaag op je blog gebotst en het is gek hoe een blog van iemand anders je toch zo als gegoten kan zitten, van de chocoladepindakaascake, je moestuinplannen tot deze boekenclub. Ben er helemaal weg van!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *