Netflix: mijn lijstje voor donkere dagen

Ik beken: ik kijk graag televisie. Er wordt soms wat op neergekeken, maar ik vind het leuk om eens in mijn zetel te zitten en naar het schermpje te staren. Het liefst dan nog series, kookprogramma’s of moestuinprogramma’s (ik kijk naar jou Het Goeie Leven!). Vooral voor die series zap ik gewoon naar Netflix (ook al is dat niet echt zappen).

Ik heb nogal een flexibele relatie met Netflix. Soms kijk ik weken lang maar een paar afleveringen en dan binge ik hele series in enkele dagen. Vooral als ik ziek of moe ben, kijk ik veel Netflix. Omdat ziek worden écht iets is voor deze tijd van het jaar en het niet super leuk is om halfdood op zoek te gaan naar series die de moeite zijn, heb ik een lijstje gemaakt met mijn favoriete series en met enkele series die ik zelf nog moet bekijken.

img_0364

Doctor Who
Mijn eerste binge-serie op Netflix is een echte classic. Doctor Who is al decennia een vaste waarde op de BBC en in de 21e eeuw besloten ze om nieuwe afleveringen te maken. Kort samengevat: the Doctor is een alien die zo goed als onsterfelijk is en steeds met een menselijke partner door time en space reist en zo ongeveer iedereen altijd redt. Het is heel grappig en fantasierijk gebracht, maar toch zijn de verhalen allemaal heel menselijk. Op Netflix vind je seizoen 5 tot 9, maar je kan zeker volgen zonder seizoen 1-4 gezien te hebben, ook al mis je dan de geniale David Tennant.

Daredevil
Ik kijk graag naar superheldentelevisie omdat het meestal betekent dat je niet te veel moet denken en gewoon kan focussen op je snailmail, Pinterest of breiwerk, maar dit is echt één van de betere! Daredevil is een reeks gemaakt door Netflix en Marvel over de gelijknamige superheld Daredevil. Daredevil is een blinde advocaat die zowel overdag als ‘s nachts vecht voor rechtvaardigheid maar op net iets andere manieren. De series die Marvel met Netflix maakt, zijn ook net iets ruwer dan de Marvel-films. Daredevil ziet dus al eens af met zichzelf. Pluspunt: de acteur die Daredevil speelt heeft écht een mooie stem én Deborah Ann Woll doet mee. Er zijn al twee seizoenen van Daredevil verschenen op Netflix.

Matilda
Als ik kon, keek ik iedere zondagnamiddag naar Matilda, slechts occasioneel afgewisseld met Jumanji (ook op Netflix). Matilda is de verfilming van de gelijknamige roman van Roald Dahl waarin een klein, heel erg intelligent meisje het aan stok heeft met haar familie maar eens ze naar school gaat beste vrienden wordt met haar juf. Matilda leest alles (voorbeeld!) en is ondeugend en telekinetisch! Dus er vliegt af en toe wel iets rond. Naast een super leuk verhaal is de film ook echt goed gemaakt. Je kan het beeld gewoon stilzetten en er postkaart van maken als je wil.

img_0362

Gilmore Girls
Gilmore girls is a way of life. Misschien las je in mijn stukje over podcasts al dat ik ook het schitterende ‘Gilmore Guys’ beluister waarin twee mannen alle afleveringen van Gilmore Girls bespreken. Je kan Gilmore Girls dus gewoon op Netflix bekijken. Het is een serie over een moeder en een dochter die samen in het schattigste dorp in Amerika wonen. Lorelai, de moeder, is knap en grappig maar weet niet goed wat (wie) ze wil in het leven. Rory, de dochter, is super intelligent en een beetje van een boekenwurm (maar wij houden van boekenwurmen, dus dat maakt niet uit) en weet waar ze naartoe wil. Het is enkel een kwestie van er te geraken. Alles wat ze zeggen is grappig of ontroerend of heeft een gekke popculture-referentie waardoor je je heel slim voelt als je ze snapt. Ik heb alle afleveringen jaren geleden al gezien, maar bekijk ze nu toch nog eens opnieuw omdat ze zo goed zijn. Op 25 november brengt Netflix 4 nieuwe afleveringen uit!

Stranger Things
Stranger Things is een horrorserie en ik ben bang van alles. Waarom kijk ik dan? Het is een eighties-horrorserie! Alles is jaren ‘80, waardoor je de hele tijd tegen je televisie zit te roepen dat ze gewoon iemand moeten bellen met hun gsm of ergens snel een foto van nemen. Kan dus allemaal niet. Kleuren, meubilair, references, alles is oud en dat maakt het echt leuk om naar te kijken. Daarnaast is het ook grappig en super eng. Best te bekijken met iemand naast je wiens hand je kan vastnemen als de lichten beginnen te knipperen.

 

img_0365

Nog op mijn lijstje

Vorige week voelde ik me niet zo goed en dacht ik dacht ik ieder moment onder een dekentje in de zetel kon landen, dus als een goed georganiseerde vrouw heb ik dan onmiddellijk mijn lijst op Netflix aangevuld. Nu staat daar onder andere:

  • Downton Abbey (seizoen 5!)
  • Land Girls
  • Luke Cage
  • Marcella
  • Freaks and Geeks
  • Star Trek

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *