Hanne Pee’s frambozentaart

Eén van mijn favoriete dingen op zondag is het taart-en-koffie-potentieel. Omdat je de dingen soms gewoon zelf moet laten gebeuren, besloot ik voor mijn verjaardag dat potentieel ten volle te benutten en een taartfeestje te organiseren voor mijn vrienden. Ik kan niet tegen lege borden, dus bak ik altijd veel te veel. En omdat blikjes en brikken zo saai zijn, was het ook met zelfgemaakte limonade en ijsthee!

Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 preset

Op de taarttafel stond een appelcrumbletaart, citroen-kamillekoekjes, brownies, chocolademousse, frambozen- en braambessenclafoutis en Hanne Pee’s frambozentaart. Die laatste is een classic onder onze vrienden en werd ons voor het eerst gebracht door Hanne Pee tijdens één van de gezelligste verjaardagstaartfeestjes van onze twintiger jaren. Omdat het zo’n populair recept is en ik het geregeld moet doormailen naar vrienden en familie, zet ik het gewoon op de blog! Maar alle credits dus naar Hanne (Hey Hanne!).

img_0371Processed with VSCO with f2 preset

Ingrediënten
500 gram (diepgevroren) frambozen
150 gram suiker
500 gram kwark/verse kaas
20 gram gelatine
1 brikje volle slagroom (33 cl)
300 gram speculoosjes
100 gram boter

een springvorm

Processed with VSCO with f2 preset

Doe de speculoosjes in een keukenhanddoek en sla ze fijn met een keukenrol (ja, laat het er allemaal eens uit). Smelt de boter. Leg keukenpapier op de bodem van je springvorm en sluit dan je vorm zodat het keukenpapier strak getrokken is. Meng de speculoosjes met de gesmolten boter, stort in je vorm en druk het aan zodat je een effen bodem hebt. Plaats in de koelkast.

Kook de frambozen in een kom met de suiker tot de frambozen hun vorm verliezen. Week de gelatineblaadjes in koud water, wring ze even uit en los ze daarna op in de hete massa. Voeg er de kwark aan toe, roer goed en laat het langzaam afkoelen. Klop de slagroom op met een beetje bloemsuiker en roer het dan door de frambozenmassa. Giet het bovenop de speculaasbodem en zet 4 à 5 uur in de koelkast.

Processed with VSCO with f2 preset

Het recept voor de citroenlimonade en dat van de appelcrumbletaart komen er zeker nog aan!

3 thoughts on “Hanne Pee’s frambozentaart

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *