Appelcrumbletaart

Leg ergens een crumble op en de kans groot dat ik er laaiend enthousiast over ben. Met een klassieke rabarbercrumble maak je mijn dag, maar omdat ik werk aan mijn taartenportfolio besloot ik de crumbletaart eens te proberen. En dat is dus echt niet moeilijk! Ook al omdat ik mijn taartdeeg gewoon uit een pakje haal.

Maar dus, zoals ik vorige week beloofde: het appelcrumbletaartrecept (hoewel dat niet helemaal klopt, want er zit ook een handje frambozen in zodat de vulling van je taart mooi rood wordt).

img_0407

Ingrediënten:

1 rol kruimeldeeg
2 appelen
een handje (diepvries)frambozen
el bruine suiker
citroensap
snuifje kaneel

100 gram bloem
100 gram boter
100 gram suiker

bakboontjes of linzen
bakpapier
taartvorm

img_0409

We beginnen met het kruimeldeeg blind te bakken, zodat je niet met een slappe taartbodem zit (beware of soggy bottoms, guys). Verwarm je oven voor volgens de instructies op de verpakking van je deeg. Leg je deeg in een taartvorm met het bakpapier van de verpakking eronder en verwijder overtollig deeg. Leg een vel bakpapier op je deeg en stort hier je bakbonen of linzen op zodat het papier overal plat is. Zet je deeg in de oven tot het licht begint te kleuren. Haal uit en laat afkoelen.

IMG_0408.JPG

Schil en snijd je appels in kleine stukjes. Meng met je frambozen, de bruine suiker, een snuifje kaneel en genoeg citroensap zodat je appels niet gaan kleuren terwijl je je crumble maakt. Meng de ingrediënten voor de crumble (boter, bloem en suiker) met je handen tot je een kruimelig deeg bekomt. Doe hier niet te lang over. Anders smelt de boter door de warmte van je handen en gaat je deeg niet kruimelen.

IMG_0406.JPG

Verwarm de oven voor op 180° C. Verdeel het fruit over de taartbodem en de crumble over het fruit. Zet de taart in de oven tot de crumble begint te bruinen en je het fruit ziet borrelen (ongeveer twintig minuten). Je kan de taart warm of koud opdienen. Als je ze warm wil opdienen (met een bolletje ijs) laat je ze best eerst een kwartiertje afkoelen. Of je bakt de taart tot de crumble nog maar heel lichtbruin is, haalt deze uit de oven en bakt deze voor het opdienen nog even af. Smakelijk!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *