Uit (onze frak) waaien in Zeeland

Wandelen, borrelen en eens goed lachen: het is the stuff of life. Daarom gaan wij op tijd en stond op wandelweekendje of op uitstap naar Nederland. Dit weekend combineerden we beide en gingen we naar Zeeland met Siel en Vincent. We borrelden, winkelden, dronken koffie koffie koffie en waaiden ei zo na uit onze jas. En het was geniaal.

IMG_4871.JPG

Zeeland is lekker dichtbij en toch sta je al aan te schuiven aan het internationale loket in het station om er te geraken. De collectie in de Hema is net iets anders, je kan overal bitterballen als aperitief bestellen, iedereen spreekt er met een sappig accent en echt alles is minstens 17 % schattiger dan bij ons (iets met gras en groener). We zijn er dus eens even helemaal uit geweest.

Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 preset

Zaterdag waren we in Middelburg waar we in het station afspraken met Siel en Vincent. Klinkt ongezellig, maar het obligate stationshorecazaakje (Stoom) is écht leuk in Middelburg. Mooi ingericht, veel plantjes, lekker eten en vriendelijke bediening. Vriendelijk is dan ook het samenvattende adjectief voor Zeeland. We gingen ook nog koffie drinken bij Robuust, oliebollen eten op de markt, boekjes en plaatjes winkelen in de Drvkkery en ‘s avonds eten bij De Vriendschap: allemaal aanradertjes! Behalve de oliebollen, want die waren koud.

Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 preset

We logeerden in de Abeelboom, een leuke B&B waar we een aantal jaar geleden ook al eens sliepen. De gastvrouw is nog steeds even sympathiek en het ontbijt is erg verzorgd. Ze gaf ons ook wat wandeltips, dus zondagmorgen vertrokken we ondanks de regen naar het magisch klinkende Oranjezon. Oranjezon is een natuurgebied aan zee, maar er is niet alleen strand en duin, maar ook waterlopen en echt bos met herten en konikpaarden!

Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetimg_4855img_4848

Het was er volop herfst en uiteindelijk viel de regen en wind wel mee, ofwel denk ik dat nu omdat ik me vooral herinner hoe mooi het was. Je kan er een grote uitkijktoren beklimmen om over de naaldbomen de zee te zien. Er zijn duinen en heel kleine, oude bomen. Alle wandelpaden zijn goed aangeduid en na je wandeling is het maar een tiental minuten rijden naar Domburg om garnaalkroketten en pannenkoeken te eten. Mijn soort zondag.

img_4851Processed with VSCO with f2 preset

Foto’s door mij, Jasper en Siel.

2 thoughts on “Uit (onze frak) waaien in Zeeland

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *