Opladen in Utrecht

Ieder jaar trekken we het weekend (of twee weekends) voor Kerst onze winkelschoenen aan en een broek waar wat rek op zit en gaan we met Siel, Vincent, Julie en Louis naar een stad in Nederland op Kerstweekend. Dit jaar trokken we naar Utrecht. Het is zo’n 2 uurtjes rijden van Gent (als je niet in de file staat natuurlijk) en je kan er leuk eten, drinken en winkelen en het heeft wel de charme, maar niet de drukte van Amsterdam. Spoiler: Utrecht is keihard de moeite.

img_5201

Dit jaar logeerden we in een airbnb net buiten het centrum. Zaterdagochtend namen we de bus naar het centrum en gingen op zoek naar ontbijt. Dat vonden we in de Ontdekking (dikke aanrader nummer 1!). Ik nam het High Breakfast met scrambled eggs, maar je had er ook een licht, gezond of stevig ontbijt en iedereen was er heel erg gelukkig. We zaten beneden en konden de mensen op straat bekijken en de krant lezen. Zoals overal in Utrecht, is de bediening hier ook heel erg vriendelijk.

Processed with VSCO with f2 preset

Nadat we ons volgestoken hadden, gingen we winkelen. Ik ben niet zo’n shopper, maar een keer in het jaar kan het wel. In Utrecht is er een Monki dus ik heb weer kleren ingeslaan voor een eind ver (een overgooier! Ik heb een overgooier! Ik denk dat mijn moeder even extatisch is al ik). Er zijn ook een paar excellente platenzaken in Utrecht (vermoed ik, de jongens zagen er blij uit): wij gingen naar Plato en Swordfish & Friends. In die laatste kocht ik ook een paar leuke postkaartjes. In plaats van middageten gingen we borrelen bij Stan&Co: lekkere cocktails en ‘Haute Friture’. 

Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 preset

Op onze stationary-zoektocht gingen we ook naar HEMA, die in Nederland nog steeds een uitgebreidere collectie heeft dan in België, en naar Xenos. We sprongen ook nog even binnen bij All The Luck In The World. Ik volg hen al even op Instagram en wou hun winkeltje in Utrecht eens zien. De winkel is een stuk kleiner dan die in Amsterdam, maar ze hebben er leuke juwelen, stationary en hebbedingetjes. Ik heb een paar leuke postkaarten mee naar huis. In boekenwinkel Erven J. Bijleveld kocht ik ons volgende boekenclubboek, A Handful of Dust van Evelyn Waugh. De winkel heeft een mooie collectie en is heel gezellig omdat het onderverdeeld is in aparte ruimtes.

IMG_5198.JPG

‘s Avonds gingen we eten bij LE:EN, een Aziatisch restaurant in een industrieel pand. Wij zaten in het ‘huiselijke deel’. Het lijkt alsof ze een huisje in een loods gezet hebben en alles is onopvallend aziatisch. Zo hadden de muren van het huisje een motief van ooievaars. Het is de bedoeling dat je elk 2 à 3 gerechtjes besteld en alles met je tafelgenoten deelt. Wij bestelden eerst een cocktail (heerlijk!) en dan 14 gerechten om te delen. Er zat sushi bij, currys, een broccolisalade, mossels en kokkels, biefstuk en sprinkhanen. We bestelden nog rijst bij om de hitte tegen te gaan, maar het was allemaal echt zo lekker. Ga hier zeker naartoe!

IMG_5200.JPG

De volgende ochtend gingen we ontbijten bij Daens, kochten chocolade bij Stach en wandelden we langs de kerstmarkt in de Twijnstraat. We dronken nog een limonade met een Plate Würst in Klein Berlijn en kropen dan opnieuw in de auto om op tijd thuis te zijn voor de was en de plas. Maar we  zijn er dan toch even uit geweest en Utrecht is écht een aanrader!

IMG_2898.JPG

De Utrecht-sfeer opsnuiven doe je via onze hashtag #Utrechtintecht.

4 thoughts on “Opladen in Utrecht

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *