Kersttradities: een kaart en een playlist!

Als een fan van post én een fan van Kerstmis, zijn kerstkaarten één van de belangrijkste accessoires van de feestdagen. Omdat we er een hele hoop versturen, kopen we onze kerstkaarten niet meer, maar maken we ze zelf en laten ze drukken. Dit jaar is de vijfde editie van onze kerstkaart. Ieder jaar is het spannend als ik de doos van de drukker open doe, maar ik ben nog nooit teleurgesteld. Gelukkig, want er kruipt wel wat werk in.

Processed with VSCO with f2 preset

Onze eerste kerstkaart heeft Jasper alleen gemaakt in (computerprogrammaatje) in 2012 en hebben we per ongeluk op A7 gedrukt, maar die zitten ergens diep in het archief en vind ik niet onmiddellijk terug. De kaart van 2013 hebben we samen gemaakt. De tekeningen zijn uit papier geknipt en geplakt met 3D-kussentjes. Jasper heeft er een foto van gemaakt en een beetje bewerkt tot het perfect was. Ik draag de winterjas van de tekening nog altijd!

img_0519

in 2014 hebben we het opnieuw digitaal gemaakt. We hebben samen alles Kerstmis en alles ons getekend, hertekend, hertekend en digitaal getekend. Het geel is wat moeilijk te zien in het donker, maar geel is is zo mooi! Vorig jaar, kerstkaart nr. 4, zijn we voor borduurwerk gegaan! Ik had het nog nooit gedaan, maar een beetje tekst, wat dennenbomen en een paar vlokjes sneeuw zijn eigenlijk zo moeilijk niet. Als ik een hele tijd geknutseld heb aan iets voor de kerstkaart, vergeet ik altijd dat de uiteindelijke foto die we ervan nemen ook wel wat tijd in beslag neemt. Voor deze zijn we wel even bezig geweest met belichting en reflectiepanelen, maar ik vind het nog altijd één van de mooiste kerstkaarten.

Processed with VSCO with f2 preset

Dit jaar hebben we dus onze vijfde kerstkaart gemaakt. We hadden aan zeefdruk gedacht, wat ik al heel lang wil proberen, maar de chemicaliën en zo schrikken mij een beetje af. Na veel ‘oh nee, wat gaan we dit jaar doen’ en ‘hebben we daar wel tijd voor’, ben ik een fijn mesje en een snijmat gaan kopen. Dit jaar waren het papercuts! Een kersttafel en een kerstboom zijn niet zo moeilijk. De uitdaging was om er zowel ‘Prettige Feesten’ als onze namen in te krijgen. Ik ben vooral trots op de pakjes met onze namen op. De fotografie was een uitdaging en uiteindelijk moest mijn vinger er wel op, maar ik ben toch heel blij met het resultaat.

img_0518

Ik heb er nog wat op overschot, dus laat hieronder zeker je kerstwensen achter als je er graag eentje krijgt. Dan pik ik er vijf uit via de comments hieronder, Instagram en Facebook. Dan rest mij niets dan je heel erg gezellige kerstdagen te wensen en een opladende vakantie. Ik help je al een beetje met mijn kerstplaylist!

One thought on “Kersttradities: een kaart en een playlist!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *