A spoon full of citroenlimonade

Net als vorig jaar vierden we afgelopen weekend de overgang van oud naar nieuw met lieve vrienden Siel en Vincent. Ze drinken beiden geen alcohol en omdat dat ook wel eens goed voor ons is, zo tijdens de feesten, doen wij op oudjaar gewoon mee en blijven de hele avond nuchter (tenzij als we dronken zijn van lachen). De kerstcocktail maken we zonder vodka, maar ik wou ook iets lekkers en feestelijks voor bij het eten dat niet gewoon frisdrank is.

img_0547img_0540

Ik twijfelde over een lekkere ijsthee, maar dat deed mij net te veel aan de zomer denken, dus ben ik voor zelfgemaakte limonade gegaan. Ik had er al eens gemaakt voor mijn verjaardag, met enkel citroen, en heb daarvoor dit recept gebruikt. Mijn lief is helaas niet zo gek van citroenen, dus heb ik deze keer de helft citroenen en de helft sinaasappels genomen. Als je de limonade maakt, kan je kiezen om het onmiddellijk helemaal aan te lengen met water. Dan kan je het rechtstreeks uit de fles serveren. Of je kan er wat minder water bij doen en het serveren met ⅓ spuitwater bij. Ik vind ze allebei heel lekker.

img_0535

Ingrediënten:

3 grote citroenen
2 sinaasappels
300 gram suiker
2 dl kokend water
1 l water

Pers de citroenen en sinaasappels. Je zou 375 ml sap moeten bekomen. Meng het sap met de suiker. Kook 2 dl water en doe dit bij het sap. Roer tot de suiker helemaal is opgelost (zet je kom desnoods ook even op het vuur). Als alle suiker opgelost is, kan je de rest van het water erbij doen. Wil je graag aanlengen met spuitwater, voeg dan nu maar een halve liter water toe. Laat afkoelen en bewaar in glazen flessen in de koelkast of op een koele plaats.

img_0537img_0545img_0539

Super simpel dus. Je serveert het het best koud, eventueel met een ijsblokje. Ik bewaar de limonade een paar dagen in de koelkast maar niet langer. Santé!

2 thoughts on “A spoon full of citroenlimonade

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *