Chocoladepindakaascake voor een winters weekend

Soms vergeet je bepaalde smaakcombinaties een hele tijd en plots zijn ze terug, full force, nemen ze al je beslissingen in je plaats en denk je ieder wakker moment aan chocolade en pindakaas. Nadat ik alle peanutbutterchocolatecups op het werk had opgegeten, moest ik zelf iets verzinnen en had ik het geniale idee om chocolade en pindakaas toe te voegen aan mijn gewone cake recept.

img_0564

Ik maak al gewone cakes en chocoladecakes sinds ik 12 ben en belangrijke sidenote is wel dat ik die altijd in een keukenrobot maak. Sinds een jaar heb ik mijn eigen KitchenAid en cake maken is echt kinderspel. Heb je geen keukenrobot, dan volg je best dit recept, tot op het punt dat je de chocolade erbij doet. Dit recept gebruikt iets meer boter dan ik doe. 160 gram is genoeg, zeker als je er ook nog gesmolten chocolade bij doet.

img_0561img_0563

Ingrediënten

250 gram suiker
250 gram zelfrijzende bloem
160 gram boter
4 eieren
2 tl vanillesuiker
50 gram pure chocolade
2 el pindakaas

img_0562

Verwarm je oven voor op 180°. Meng de suiker, vanillesuiker en bloem in de kom van je keukenrobot. Voeg de 4 eieren toe. Snijd de boter – die je idealiter een halfuurtje op voorhand uit de koelkast haalt – in blokjes en voeg toe aan je mengkom. Smelt de chocolade op een laag vuur of au bain marie en meng de pindakaas hieronder. Voeg er een snuifje zout aan toe. Hou dit goed in de gaten en zodra de chocolade helemaal gesmolten is, haal je het van het vuur. Meng dit onder je cakebeslag.

Vet eventueel je cakevorm in of bekleed met bakpapier of aluminiumfolie en stort je beslag er in. Plaats in het midden van je oven. Na 45 minuten kan je er eens in prikken met een breinaald of metalen prikker. Komt deze er proper uit, dan is je cake klaar. Hangt er nog wat deeg aan, probeer het dan over vijf minuten nog eens.

Smakelijk!

img_0567

2 thoughts on “Chocoladepindakaascake voor een winters weekend

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *