Luistersnoep: mijn favoriete podcasts #2

Vorig jaar deelde ik al een aantal van mijn favoriete podcasts op de blog. Omdat er altijd veel beweegt in podcast-land en je iets moet doen tijdens de afwas, heb ik al een update. De beste podcasts zijn die waarvan ik iets bijleer, ga nadenken en vooral, die waarmee ik eens goed moet lachen, zelfs als ik op de fiets of de tram zit.

The minimalists
Deze podcast over minimalism lijkt heel serieus, maar is eigenlijk heel praktisch, down to earth en vaak grappig. Twee Amerikaanse mannen praten over verschillende aspecten van een minimalistisch leven, maar het komt altijd terug tot hun tagline ‘Living a meaningful life’. Ik heb mijn huis nog niet geminimaliseerd – ik heb wat trekken van een hoarder – maar mijn mailbox intussen wel. Je moet ergens beginnen.

Women of the Hour
Ik was eerst een beetje sceptisch over deze feministische podcast van Lena Dunham. Girls vond ik wel leuk, maar na een tijdje had ik het er ook wel mee gehad. Deze podcast heeft me dan ook heel aangenaam verrast. De gasten, onderwerpen en formats zijn goed gekozen en Lena presenteert heel aangenaam. Favoriete gast tot nu toe: Zadie Smith in seizoen 1.

A Playful Day
In deze Britse podcast praat Kate van in haar huis op een eiland over maken en creativiteit. Het leukst vind ik de podcasts waarin ze alleen achter haar micro zit. Haar stem en haar Engels accent zijn zo rustgevend. Zelf zegt ze hierover ‘On the podcast I share stories about making in a sustainable way with featured guests, projects and as much inspiration as I can hope to pack into 40 minutes of audio. From the very start, this place has been somewhere to collect thoughts and document things that bring joy and strength.’

img_0598

Het hart van Napoleon
De podcast waar ik al het meest quizwaardigs uit geleerd heb, is sowieso deze van Klara. De podcast vertelt het verhaal van Napoleon, aan de hand van diens relatie met Josephine, zijn vrouw. Het gaat tot in het dagelijkse detail en geeft je een heel ander beeld van deze man, maar ook van het tijdperk waarin hij leeft. Johan Op de Beeck vertelt het allemaal met veel kleur en zijn fascinatie voor de man weet hij heel goed over te brengen.

Bende van het boek
Ben je op zoek naar een podcast die het allemaal heeft? Passie, humor, ongevraagd commentaar op hoe je het best je leven kan leiden? Luister dan zeker ook naar onze podcast! Sinds november maak ik met Sara podcasts over boeken onder de noemer de Bende van het Boek. Wij amuseren ons heel erg, dus doe vooral mee. Je vindt meer info over de podcast hier of via de categorie Luisteren in de rechterzijbalk.

 

Op de luisterlijst

Podcasts die ik nog ga ontdekken, zijn:

The girls who lived: twee jonge dames die het hebben over Harry Potter en alles dat errond hangt. Geek much, maar ja, zo ben ik ook wel.

The Lively Show: eigenlijk weet ik niet zo goed waarover deze gaat, maar Merel van de Groene Meisjes vermeldde deze onlangs op Twitter als haar favoriete podcast dus ik heb er vertrouwen in.

Be Kind Rewind: deze is een aanrader van  mede-podcast-lover Elodie. Be Kind Rewind bespreekt al je favoriete 90’s films, zoals 10 things I hate about you (absolute classic), the Parent Trap en Romeo + Juliet.

 

2 thoughts on “Luistersnoep: mijn favoriete podcasts #2

  1. Wat leuk, dit blogje. Voorheen luisterde ik wel eens naar de podcast van de VPRO ‘het marathon interview ‘. Maar eigenlijk luister ik de laatste tijd nooit meer naar podcasts.
    Maar je hebt me op een goed idee gebracht! Dank
    Nog een fijne zondag, Manon

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *