Mijn moestuinplannen

De moestuin heeft een speciale plaats in mijn toch wel groene hart. Kamerplanten en snijbloemen, allemaal goed en wel (love you guys), maar iets helemaal uitbroeden van zaadje tot courgettesoep, dat is toch een gevoel apart. Om er dit jaar het beste van te maken en alles wat ik vorig jaar geleerd heb mee te nemen, begin ik er gewoon op tijd aan. Als in: nu!

Ik heb al een flinke lijst gemaakt met wat ik allemaal wil zaaien en zetten. Dat is grotendeels hetzelfde als vorig jaar, met een paar nieuwkomers. Dat zijn gewone tomaten, kamille en laurier, en dan wil ik nog wat bloemen op tafel zetten. Vorig jaar had ik veel groen, maar weinig bloemen en dat leek mij wat jammer voor de bijen.

Processed with VSCO with f2 preset

Nog een nieuwkomer wordt een staande serre. Mijn terras vangt vrij veel zon, maar sommige planten, zoals basilicum, paprikaplanten en chilipeperplanten willen altijd dat beetje meer warmte. Ik ga dus op zoek naar een eenvoudige staande broeikas voor op mijn terras. Ik heb al mooie gezien op Pinterest, maar ik denk dat ik gewoon een plastieken exemplaar van op bol.com ga. Soms is het leven gewoon geen Pinterest en dan koop ik wel een echt mooie glazen serre als ik een tuin heb.

Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 preset

Het begint al te jeuken, dus de komende week ga ik sowieso al chilipepers en paprika’s voorzaaien. De twee hebben vrij veel warmte nodig voor ze vrucht dragen, dus op tijd beginnen is de boodschap. Dan laat ik ze nog een hele tijd binnen achter glas staan, voor ze buiten in hun eigen knusse broeikas mogen. Begin maart zaai ik dan courgette, basilicum, tomaten en kerstomaten. Kamille, rucola, radijsjes en mijn nog nader te bepalen bloemen zaai ik onmiddellijk buiten en ik vermoed dat dat eerder naar het einde van maart zal gaan.

Processed with VSCO with f2 preset

De meeste van mijn kruiden lijken de winter goed doorstaan te hebben. Tijm, peterselie, salie, rozemarijn en oregano zien er nog gelukkig uit. Ik denk dat mijn muntplant zich zal herpakken en ik wacht nog op tekenen van leven van de aardbei- en frambozenplanten, maar ik heb er alle vertrouwen in. Dan moet ik enkel mijn laurierplant al volgroeid gaan halen in de winkel.

Processed with VSCO with f2 preset

Ik ben er mentaal dus al helemaal klaar voor. Nu enkel nog wachten op de lentezon en intussen mijn Pinterest-board voor de tuin verder aanvullen. Mijn favoriete, ietwat onrealistische, pins zet ik hier gewoon al eens onder:

4 thoughts on “Mijn moestuinplannen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *