Tournée Minerale: 3 heerlijke glazekes

Tournée Minerale: iedereen had er in het begin wel een mening over, maar nu ik deelneem, begrijp ik waarom een beetje bewustmaking wel nodig is. Daarnaast ben ik er ook van overtuigd dat je het best gewoontes kweekt door er eerst even extreem in te gaan. Een maand niet drinken, om dan minder te drinken. Een maand geen vlees eten, om daarna weer minder vlees te eten. Zo zet je je goede gewoontes op scherp.

Voor ik aan de Tournée begon, dacht ik dat ik weinig alcohol dronk. Eens je moet beginnen glazen af te slaan en jezelf thuis maar een theetje zet als beloning na een zware dag, begint het te dagen dat de eenheden zich misschien wel iets makkelijker opstapelen dan gedacht. Om de laatste twee weekends door te komen, deel ik drie heerlijke alcoholvrije receptjes!

IJsthee13646863_10210187325350043_127893856_oOké, ijsthee is iets typisch zomers, maar waarom zouden we het nu niet kunnen drinken? Kies de juiste thee, zorg dat je het sterk genoeg zet en laat goed afkoelen.

Veenbes en rozemarijn mocktailimg_0523Deze is eigenlijk mijn kerstcocktail, maar als je de vodka er uit laat en de siroop gewoon serveert met ginger ale is het ook heerlijk!

Citroenlimonade
img_0548
Deze citroenlimonade maakte ik voor ons alcoholvrije oudejaarsfeestje. Toegegeven, er zit flink wat suiker in, maar we mogen toch nog een beetje zondigen hé.

Als je het helemaal clean wil houden, kan je altijd infused water maken. Vul je fles of kan met water en doe er stukjes limoen of komkommer in, enkele blaadjes munt of misschien een aantal frambozen (eventueel diepvries). Laat het even trekken en geniet ervan!

Santé!

One thought on “Tournée Minerale: 3 heerlijke glazekes

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *