Netflix is a girl’s best friend #2

Je las het misschien al, maar meer tv kijken is één van mijn voornemens voor 2017. Het is iets waar ik helemaal rustig van word en ik maak er wat tijd mee vrij om te breien of gewoon eens goed te Pinteresten. Omdat geluk gedeeld moet worden, zet ik mijn favoriete series van het moment nog eens in schrift.

Luke Cage
Luke Cage is de derde Marvel-held die zijn eigen serie op Netflix kreeg. Ik heb even getwijfeld om deze te bekijken omdat ik niet inzag hoe ze van deze kerel die het moet hebben van zijn spieren en onkwetsbaarheid een interessante serie konden maken. Luke Cage komt al even aan bod in de vorige Marvel-serie Jessica Jones en het is vooral de interconnectedness tussen deze series die me overstag deed gaan. Deze zomer gaan de – in totaal – vier helden samen aan de slag in The Defenders en het leek me dus nogal cruciaal om deze ook gezien te hebben. Nu ik Luke Cage gezien heb, weet ik eigenlijk niet waarom ik eerst twijfelde. Het verhaal zit goed in elkaar, de muziek is fantastisch en de thematiek van black America is razend actueel.

Processed with VSCO with 5 preset
The OA

The OA
Waar Luke Cage heel actueel en in thema realistisch is (behalve de superkrachten duh), is the OA echt volledig van de pot gerukt. En dat maakt het zo fantastisch. Prairie, een jonge vrouw, verschijnt opnieuw na zeven jaar vermist te zijn en is niet langer blind. Haar ouders nemen haar mee naar huis, maar Prairie weigert hen iets te vertellen over haar verdwijning. Wie ze wel iets vertelt, is een groep van vijf types die allemaal niet bij elkaar passen: een oude lerares, een jonge transseksueel, een softdrug-gebruiker, een high achiever en een ongecontroleerde spierbonk. ‘s Avonds komen ze bijeen in een verlaten huis en vertelt Prairie hen haar levensverhaal. De eerste vijf afleveringen is er geen touw aan vast te knopen, maar naar het einde toe heb je toch al een aantal draadjes in handen.

The Bletchley Circle
In deze Britse serie lossen vier vrouwen, die elkaar tijdens WW II leerden kennen toen ze samen Duitse codes kraakten, moorden op in de jaren 50. Ze zijn elk op hun eigen manier geniaal, maar ook elk op hun eigen manier beperkt in hun mogelijkheden, want ja, jaren 50. Ik heb het eerste seizoen van drie afleveringen uit en heb nog vier afleveringen te goed. Die bekijk ik zeker binnenkort, want perfect breimateriaal.

Processed with VSCO with 5 preset
Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events

Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events
Ik heb het boek noch de film uit 2004 geconsumeerd, maar toen de trailer van deze serie op Netflix verscheen was ik toch nieuwsgierig. Lemony Snicket vertelt het verhaal van de drie Baudelaires die hun ouders verliezen en van het ene ongeluk in het andere gestort worden. Het wordt op een heel donker-komische manier verteld en daarnaast ben ik vooral grote fan van de kostuums en de sets. Na The OA was het ook gewoon fijn om geen uitgebreide fan theories te moeten zoeken achter ieder woord. Kijkt dus gewoon lekker weg.

Dirk Gently’s Holistic Detective Agency
Uitleggen waar Dirk Gently’s Holistic Detective Agency over gaat is al een werk op zich, maar kijk, ik probeer het toch: Dirk Gently is een Britse detective aan het werk in de VS. Hij is geen gewone detective maar een holistische. Dat betekent dat hij gewoon alles op zich af laat komen en zo ‘zaken’ oplost. Na een bizarre ontmoeting in aflevering 1, wordt Todd – gespeeld door Elijah Wood – flink tegen zijn zin, zijn assistent en samen onderzoeken ze de vreemde moord op Patrick Spring en de ontvoering van zijn dochter Lydia, van wie ze al snel vermoeden dat ze in een hond veranderd is. Ja, echt. Het is bizar, hilarisch maar vaak ook pijnlijk echt in zijn menselijkheid.

Peaky Blinders
Van Peaky Blinders heb ik nog maar twee afleveringen gezien, maar ik zie nu al dat het een aanrader wordt. De serie volgt de gangsterfamilie Shelby in Birmingham, net na de eerste wereldoorlog. Tommy Shelby, de baas van de familie, wordt gespeeld door Cillian Murphy en dat is eigenlijk al reden genoeg om te kijken. De verhalen zitten goed in elkaar, de acteurs spelen op topniveau en ze kiezen steeds voor hedendaagse muziek wat voor een geniaal contrast zorgt.

Processed with VSCO with 5 preset
Peaky Blinders

Nog op mijn lijstje

Zoals je ziet heb ik van mijn huidige favorieten nog een paar binge-avonden op overschot. Eens deze uit zijn, kijk ik uit naar:

  • Iron Fist
  • The theory of everything
  • The Crown
  • Luther
  • Downton Abbey (seizoen 6)
  • Gewoon Gilmore Girls nog eens kijken?

 

3 thoughts on “Netflix is a girl’s best friend #2

  1. The Crown is geweldig! Ik bekijk de serie tijdens het haken en breien en het laat eens te meer zien hoe sterk The Queen in haar schoenen stond/staat en op politiek vlak heeft moeten opboksen tegen allerlei machomannen. Ik vind de serie zeer sterk. Verder ook een grote Gilmore Girls herbekijkerfan. Ik ben momenteel ook bezig met Jessica Jones en twijfel al even over Luke Cage. Misschien moet ik me er nu toch maar eens aan zetten…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *