Moestuinupdate: maart

Vorig jaar was het eerste jaar dat ik zelf van moestuin kon spelen op ons terras. Daarvoor had ik enkel binnen vensterbanken en dan is het heel moeilijk om iets eetbaars te kweken. Mijn eerste moesterras was vruchtbaar en leuk en dit jaar ben ik er weer helemaal klaar voor. Begin februari maakte ik de eerste plannen en intussen zitten de eerste zaadjes in de aarde!

Zoals ik in mijn vorige moestuin-blogpost schreef, wou ik op tijd mijn chilipepers en paprika zaaien. De chilipeperplantjes zijn intussen flink aan het groeien, maar paprika moest toch tot dit weekend wachten om gezaaid te worden. Omdat ik nog maar weinig potten op overschot heb, experimenteer ik deze keer met eierdozen om voor te zaaien.

Processed with VSCO with 5 preset

De chilipepers heb ik in eierschaaltjes gezaaid en dan in eierdozen gezet (very Pinterest-y) en de paprika’s, tomaten, kerstomaten en courgettes zijn rechtstreeks in de eierdoos gezaaid. Momenteel ben ik meer fan van dat eerste, omdat op aarde in karton zaaien ook betekent dat het karton continu nat is. Dat zorgt momenteel voor wakke toestanden op mijn vensterbank, maar misschien stabiliseert het nog. Ik laat het uiteindelijke oordeel zeker weten! Ik had geen plakkaatjes om de naam op te schrijven van alles wat ik gezaaid heb, dus ik werk met een washitape kleurcode. In mijn notitieboek schrijf ik dan gewoon de naam van het gezaaide naast de corresponderende tape.

IMG_0753

Aangezien het lenteweer nog op zich laat wachten, heb ik op het terras zelf nog geen actie kunnen ondernemen. Eén van de eerste dingen die ik zal doen, is mijn muntplant verpotten. Momenteel staat die nog in een grote houten bak, samen met mijn aardbeien, maar ik zie al dat hij heel voorzichtig de aardbeiplanten probeert te wurgen. Hopelijk slaagt hij er niet in voor het mooi genoeg weer is om van verpottertje te spelen.

Processed with VSCO with 5 presetProcessed with VSCO with 5 preset

De staande serre heb ik nog niet besteld, aangezien mijn lief graag zijn innerlijke timmerman wil loslaten. Ik ben heel benieuwd én heel enthousiast. Hout is toch nog altijd beter dan plastiek. Hier zit nog niet zoveel druk achter, aangezien mijn chilipeper en paprika eerst nog flink moeten groeien en ik nog op zoek moet naar een basilicumplant.

Processed with VSCO with 5 preset

Ik wacht nog even op beter weer, maar eind maart wil ik zeker beginnen met enkele dingen buiten te zaaien. Ik heb nog rabarber (helaas pas eetbaar vanaf twee jaar), kamille, rucola en radijsjes. Met al het regenweer, haal ik mijn hartje wel op aan mijn frambozenplant die nieuwe blaadjes krijgt, van die jonge, heel erg groene blaadjes!

Zelf helemaal klaar om flink wat aarde onder je vingernagels te krijgen? Check zeker ook mijn Pinterest-board!

One thought on “Moestuinupdate: maart

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *