Een verlaat kerstcadeau: wandelen in Noord-Frankrijk

Ik hou van Kerstmis maar ieder jaar is er toch weer een beetje cadeautjesstress, zeker als je iets zoekt om te tonen hoe graag je Kerst viert met de mens die je het liefst ziet. Omdat ik weet dat die mens daar nog bakken meer stress voor heeft dan ik, had ik voorgesteld om elkaar dit jaar niets te kopen, maar gewoon samen een daguitstapje te doen: koffie drinken in Brussel, uitwaaien aan de zee of Rotterdam leeg eten. Gewoon een hele dag samen zijn.

IMG_3439

Aangezien je nu pas deze post leest, heb je waarschijnlijk al geconcludeerd dat effectief tijd vinden voor dat uitstapje nogal een uitdaging was. Vorige week vrijdag namen we eindelijk allebei een dagje vrij, smeerden we onze boterhammen en reden onze auto naar het zuiden. Gewoon al de autorit naar de Franse kust is de moeite! Als je vanuit Gent vertrekt (zoals wij deden) passeer je echt alle mooie plekjes. Anderhalf uur is niets te lang om naar buiten te kijken voor mij.

IMG_3441Processed with VSCO with a6 preset

We reden naar Cap Blanc Nez om langs de kust en de kliffen te wandelen. Als je het helemaal gehad hebt met de Belgische kust, waar echt enkel de garnaalkroketten de moeite zijn, dan moet je hiernaartoe. Er is alleen het zand, de wind (veel), de zee en een paar andere wandelaars. Het was een zonnige dag, maar door de mist op zee zag je niet waar het water eindigde en de lucht begon.

IMG_3436

Er stond een stevige wind, maar gelukkig had mijn lief mij mijn regenjas laten meenemen en de wind zorgde voor spektakel op het strand, doordat het zand in patronen waaide. Het strand is er deels zandstrand en deels stenen en rotsen en ik ben nog altijd die kleuter die schelpen en steentjes raapt en met haar zakken vol zand terug thuis komt. Heaven dus. Ik heb heel flink enkel de mooiste steentjes mee naar huis genomen en die liggen nu te wachten om een thuis te vinden bij één van mijn planten.

IMG_3440

We wandelden er een paar uur, aten onze boterhammen op en deelden een thermos koffie (meenemen, want geen koffiebars nearby). Eens we terug in de auto zaten en het zand uit onze schoenen hadden geklopt, voelde ik mij weer voor eventjes klaar voor de wereld.

IMG_3438

Foto’s door Jasper <3

One thought on “Een verlaat kerstcadeau: wandelen in Noord-Frankrijk

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *