Tijd voor de lenteschoonmaak!

Niet alle seizoenen geven me verse moed, maar in het begin van de lente en de herfst kraakt alles van de frisheid en moet ik overal de borstel door jagen. Niet letterlijk natuurlijk want kuisen zit niet in mijn takenpakket, maar ik maak alle kasten leeg en nieuwe plannen. Deze keer is alles nog nieuwer. Iedere ochtend wandel ik naar de tram om naar mijn nieuwe job te gaan en daar doe ik allemaal nieuwe dingen achter mijn nieuwe flex-desk. Het is waarlijk lente in mijn hoofd.

Processed with VSCO with 5 preset

We zijn intussen midden april, dus de lente is wel al even bezig, maar het is nu pas dat ik de echte vibes begin te voelen. Deze week begon ik op mijn nieuwe job, vorig weekend hield ik zaaisessie II voor mijn moesterras (binnenkort meer daarover) en zondag was de zonnigste dag in eeuwen dus kon ik lekker een boek lezen op het terras. Maar vooral: ik nam vorige week een paar dagen vrij en kon eindelijk beginnen aan de lenteschoonmaak, jawel!

Processed with VSCO with 5 presetProcessed with VSCO with f2 preset

Ik ben niet echt slordig, maar het is hier vaak gewoon druk, dus alles belandt niet altijd op zijn eigen plekje. Voor je het weet ligt je tafel, je aanrecht, je kasten en zelfs het plekje waar je je sleutels laat vallen permanent vol. Daarvoor is die lenteschoonmaak dus uitgevonden (en de herfstschoonsmaak in mijn geval).

Processed with VSCO with 5 preset

Nu, omdat het nog steeds druk is, heb ik enkel nog maar de keuken onder handen kunnen nemen. Op de planning voor april staan nog de berging, mijn bureau (ergens zit een tafel onder al het papier, maar ik moet ze nog vinden) en de dressing. Om aan dat laatste toch al te beginnen, ben ik wel al gaan lenteshoppen. Zo is er in die kamer toch al een frisse wind.

Processed with VSCO with f2 preset

Naast opruimen, is de lente ook hét moment voor inspiratie en plannetjes! Shoot! van Anki Wijnen en Gezonde Thee van Fern Green (over zelf theetjes maken!) liggen klaar samen met de wonen-special van Flow Magazine. De komende weken neem ik nog even tijd voor mezelf, mijn huis en mijn boeken en duimen dat ik er dan weer helemaal tegenaan kan. Wat zijn jouw lenterituelen?

Processed with VSCO with f2 preset

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *