Alleen aan tafel: blij-dat-ik-alleen-ben-tomaten-pasta

Je zag misschien al dat ik in april mijn lief twee weken moest missen. We wonen al een hele tijd samen, dus plots alleen in huis zijn, was een hele aanpassing en alleen aan tafel gaan, vond ik misschien wel de grootste uitdaging. Hoewel ik dan meestal maar gewoon voor de televisie heb gegeten, is het me gelukt om genoeg vitamientjes en veel smaak naar binnen te werken. Vandaag deel ik het eerste van mijn twee favoriete eenpersoonsgerechtjes.

Blij-dat-ik-alleen-ben-tomaten-pasta

Deze eet ik zo goed als altijd als ik alleen ben, misschien wel omdat ik het te lekker vind om te delen. Het is makkelijk en snel klaar én je hebt ook maar vier vaste ingrediënten nodig: tomaten, pasta, knoflook en olijfolie. Deze keer had ik een goed gevulde koelkast, dus er gingen nog wat extra’s in.

IMG_0975

Ingrediënten:
3 tomaten (liefst goeie, rijpe, rode tomaten)
100 gram pasta (ik neem meestal gnocchi of farfalle voor dit recept)
1 teen knoflook
olijfolie

twee handenvol rucola
1 bol mozzarella
een randje parmezaan
3 ansjovisfilets

Kook water voor je pasta. Snipper je teen look fijn. Zet een pan op een middelhoog vuur met de ansjovisfilets, eventueel wat olie uit het blik en olijfolie. Eens de ansjovis begint te smelten kan je er de knoflook bij doen. Snijd je tomaten. Ik snijd ze in acht en dan ieder billetje nog eens in drie. Eens je pasta in het kokend water kan, gooi je de tomaten in je pan. Doe er een scheutje water bij (een kwart van een glas). Dan wordt het meteen wat sauziger. Heb je nog een parmezaanrand liggen, gooi die er dan nu bij. Was intussen de rucola en scheur de mozzarella in stukken.

IMG_0977

Giet de pasta af zodra ze al dente is (kijk op de verpakking of proef gewoon eens). Zet het vuur onder je tomatensaus af en doe de pasta erbij. Goed roeren, klets alles in je bord en doe er de rucola en de mozzarella bij. Schenk jezelf een glas wijn in en zet een beetje Netflix op. Smakelijk!

IMG_0974

tip 1: bewaar altijd de droge randen van je parmezaanse kaas. Die geven je tomatensauzen en risotto wat extra smaak.
tip 2: je gebruikt bijna nooit alle ansjovisjes uit een blik. Haal de overige ansjovissen uit het blik, leg in een potje en bedek met olijfolie. Bewaar met een deksel op in de koelkast.
tip 3: met dit recept kan je eindelijk variëren. Vervang de rucola door babyspinazie of verse basilicum. Bestrooi de pasta met geraspte parmezaan, of een beetje broodkruim. Doe er stukjes spek in. Of bedenk zelf iets en laat het mij weten!

 

2 gedachten over “Alleen aan tafel: blij-dat-ik-alleen-ben-tomaten-pasta

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: