Dit was het dan: mei

Mei was behoorlijk rustig op de blog, zoals ik in de april-post al had aangekondigd. Niet alleen omdat ik wat mij-tijd vrij had gemaakt, maar ook omdat er een mailswap en een workshop zitten aan te komen. Eerlijk? Ik had dat beter kunnen plannen, maar ik zie het als nog één race en dan uitbollen naar de vakantie!

Mei betekende daarnaast ook dat mijn lief terug was! We hadden heel wat quality time gepland, inclusief romantische wandelingen, samen bergen was doen en frietjes eten in het park.

 

Eén van de leukste dingen in mei was het trouwfeest van Laura: de eerste van onze vriendenkliek die een hele dag een lang wit kleed draagt zonder het vuil te maken. Deze foto gaat in veel kadertjes op meisjeskamers eindigen denk ik:

 

Moestuinupdate meiIMG_0993Ander hoogtepunt was dat mijn serre eindelijk af was. Mijn lief maakte een houte serre voor op ons terras, voor de plantjes die iets meer warmte nodig hebben dan een Vlaamse zomer gemiddeld kan bezorgen. De serre is intussen goed gevuld met peperplanten, een tomatenplant, komkommer en basilicum. Hopelijk kan ik in de volgende moestuinupdate al wat oogst tonen. Mijn frambozenplant doet alleszins zijn best!

#zomerintechtmailswapIMG_1024Zoals ik al zei, organiseer ik samen met Julie en Siel weer een mailswap, deze keer in thema van de zomer. Inschrijven kan nog tot vanavond en morgen probeer ik iedereen de details van zijn nieuwe vriend te bezorgen om voor de zomervakantie nog flink wat post verstuurd te krijgen. Doe jij al mee?

Alleen aan tafel: blij-dat-ik-alleen-ben-tomaten-pastaIMG_0974Ik heb eindelijk één van mijn favoriete maaltijden geblogd: de simpelste pasta met tomaten die ik zo graag klaar maak als ik alleen thuis ben. Eet ook heel gemakkelijk op een dienblad voor de televisie.

Podcast van de maand

Mei was een maand van geconcentreerd werken en dan luister ik het liefst naar klassieke muziek, helemaal nu ik the Classical Classroom ontdekt heb. In deze podcast bespreekt Dacia Clay verschillende klassieke meesterwerken met kenners, zonder helemaal high brow te worden. De aflevering waarin ze de Boléro van Ravel helemaal ontleden is echt subliem.

Processed with VSCO with t1 presetDaarnaast heb ik in mei vooral ijsthee en ijskoffie gedronken, want man, wat was dat met die temperaturen? Mijn recepten vind je hier en hier

 

One thought on “Dit was het dan: mei

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *