Alleen aan tafel: broccoli, champignons en noedels om niet te delen

Het is al even sinds mijn vorige ‘Alleen aan tafel’-post, maar deze noodle bowl met broccoli en champignons is te lekker om niet te delen. Mijn lief is geen liefhebber van champignons dus ik neem de gelegenheid altijd te baat om er klaar te maken als hij niet thuis is. Naast een simpele spaghetti met veel champignons, peterselie en parmezaanse kaas, is dit mijn favoriete eenzame champignon-gerecht.

Het is eigenlijk mijn eigen versie van dit recept, origineel zonder champignons. Maar waarom zou je ergens geen paddenstoelen in doen als je het wel zou kunnen doen? Daarnaast is broccoli 1 van de 5 items die ik zou meenemen als ik de rest van mijn leven moet overleven in de ruimte. Neem daarbij dat noedels klaar zijn voor je kan googlen hoe je ze nu spelt en dit is een recept dat schreeuwt om een eenzame weekavond voor je televisie.

IMG_1143

Ingrediënten:

 • 100 gr platte noedels (ik gebruik meestal rijstnoedels)
 • 1 broccoli (ik stoom heel de broccoli en vries de rest in voor een volgende eenzame avond)
 • 100 gram parijse champignons
 • 1 teentje knoflook
 • een halve chilipeper
 • 1 el sesamzaad
 • 1 el sesamolie
 • 1 el sojasaus
 • 1 el oestersaus
 • 1 tl bruine suiker
 • 1 tl rijstazijn

Snijd de broccoli in roosjes. Heb je een bamboe stoommandje, stoom de broccoli hier dan acht minuten in of tot hij voor jou de perfecte beet heeft. Heb je geen stoommandje, vul dan je wok met een grondje water, doe je broccoli hier in en zet het deksel erop. Let er op dat er steeds water in de wok is. Vul desnoods eens bij. Stoom de broccoli acht minuten of tot hij voor jou de perfecte beet heeft. Kies zelf hoeveel van de broccoli je vanavond opeet en hoeveel er in je diepvries belandt.

Borstel je champignons schoon en snij ze in plakjes. Neem je (stoommandje met) broccoli uit de wok en droog de pan. Rooster de sesamzaadjes in de droge pan tot ze bruin zijn. Hou ze apart. Verwarm de sesamolie in de pan en bak de champignons.

Kook intussen de noedels volgens de instructies op de verpakking (let op: dit gaat snel). Zijn je champignons zo goed als gaar, voeg het fijngesnipperde teentje look en de halve chilipeper in kleine stukjes toe. Doe de broccoli erbij. Maak een sausje met de sojasaus, oestersaus, bruine suiker en rijstazijn. Zijn je groenten en noedels gaar, meng ze dan samen met het sausje en serveer met de sesamzaadjes. Smakelijk!

IMG_1144

Tip: smaakt koriander voor jou niet naar zeep, dan past het hier naar het schijnt wel bij.

Geen zin om al die rare, nieuwe sauzen te kopen? Ik beloof dat het een heerlijk recept is en dat je het nog vaak zal maken. Als je wil, kan je het zelfs delen met iemand en moet je zelfs niet wachten tot je alleen thuis bent!

One thought on “Alleen aan tafel: broccoli, champignons en noedels om niet te delen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *