#zomerintechtmailswap: inspiratie

Voor diegenen die zich inschreven voor de #zomerintechtmailswap: het is bijna zover! Over een dikke week verstuurt iedereen post naar een onbekende, die intussen misschien al niet meer zo onbekend is. Schreef jij je niet in? Dan kan je nog altijd wegdromen bij alle stationary, zot geïnspireerd worden en gewoon snailmail sturen naar wie je ook wil.

IMG_1152

Omdat niet iedereen even bekend is met snailmail, heb ik gisteren een  inspiratiepostje gemaakt. Natuurlijk zijn er nog honderden andere manieren om leuke post te maken. Kijk zeker eens rond op Pinterest en Instagram. Ik heb al een paar leuke postjes verzameld op mijn Pinterest-board, maar je hoeft maar het woord ‘snailmail’ in te typen om hopen inspiratie te vinden.

IMG_1146IMG_1151

Voor snailmail neem je best je tijd. Ik heb gisterenmiddag de hele keukentafel vrij gemaakt, een goeie snack genomen en een groot glas ijsthee ingeschonken. Ik begin dan gewoon met alle leuke papiertjes en stickers te verzamelen die passen bij de ontvanger en het thema (zomer, dus). Ik maak gewoon een stapeltje met wat ik allemaal wil versturen en meestal vormt zich dan een idee van hoe ik het wil doen. Nu zitten er bijvoorbeeld twee theetjes in om ijsthee te maken en een gezichtsmaskertje om eens goed te ontspannen.

IMG_1155

Meestal maak ik ook een mailtag om mee te sturen. Een mailtag is gewoon een simpel kaartje met daarop een aantal vragen voor je postvriend. Hij of zij kan deze dan beantwoorden in zijn eigen snailmail. Soms kies ik voor random vragen, maar vaak passen ze ook wel in een thema. Weet je niet goed wat vragen, google gewoon eens op ‘Mail tag questions’ en je raakt er wel uit.

IMG_1150IMG_1149

Als laatste schrijf ik pas mijn brief. Want hoe kleurrijk en mooi je snailmail ook is, voor mij is het nooit echt af zonder een brief. Deze heb ik op mijn favoriete roze papier van Flying Tiger geschreven en versierd met een paar stickers uit een oude Flow for Paper Lovers. De rest van mijn stationary komt van Hema, Tiny’s Hobby in Kortrijk, Dille & Kamille, Flow Magazine en Action.

IMG_1147IMG_1148

Deze keer heb ik alles verzameld in een soort mapje, waar ik dingen op kleef of aan vast hang met paperclips. Vaak bind ik alles gewoon samen met een leuk touwtje. Ik bedoel maar: doe vooral waar je zelf zin in hebt. Want bij snailmail gaat het er vooral om dat jij je uitleeft. Veel plezier ermee!

IMG_1154

 

 

2 thoughts on “#zomerintechtmailswap: inspiratie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *