Dit was het dan: juni

Met juni is officieel ook de eerste helft van het jaar voorbij (aftelkalender tot Kerst: check) en het is plots bijna vakantie. Ik val keihard in herhaling als ik zeg dat de maand voorbij gevlogen is, maar ik werd gisteren echt verrast door het begin van juli. Ik begon de maand met mijn eerste verpotterkesdag-workshop, nam daarna twee weken vrij van sociale gebeurtenissen tot ik het gevoel kreeg dat ik een échte kluizenaar was en sindsdien zitten mijn weken weer helemaal volgepakt.

Juli begint met een race van twee weken werken en rosé drinken. Daarna pakken we onze valies, wandelschoenen en regenjas en ga ik wenen van geluk bij ieder nieuw Iers landschap. Maar eerst nog even terugblikken op een bijzondere juni-maand.

Verpotterkesdag

Processed with VSCO with s1 preset
Ik inspecteer snel deze pannenkoekenplant

Zoals ik al zei, was juni de maand van mijn eerste solo-workshop. Ik denk dat ik al lang niet meer zo gestresst heb als voor 10 juni en ik heb mijn lief doen beloven dat hij de volgende keer gewoon nee zegt als ik een idee heb. Tot na de workshop natuurlijk, want alles ging super goed en ik had de beste deelnemers. Weet je nog een plekje waar ik een workshop kan geven over kamerplanten? Laat gerust iets weten.

De hittegolf met bijhorende ijskoffieIMG_1161
Je zou het al bijna vergeten met het weer van de laatste dagen, maar juni was onuitstaanbaar warm. Ik ben een echte wintermens en van die warmte word ik fysiek ongemakkelijk en prikkelbaar. Enkele van de weinige manieren om mij op te peppen zijn: ‘s avonds lezen op het terras, magnums met nootjes en ijskoffie. Het simpelste recept voor een goed glas verfrissing vind je hier.

#zomerintechtmailswap
Net als met onze #kerstintechtmailswap wilden we net voor de zomer weer mensen met elkaar verbinden via één van de leukste communicatiemiddelen: snailmail. De afgelopen week verstuurde iedereen zijn postje en zag je overal envelopjes vrolijkheid opduiken. Ik stuurde naar Ingrid van 365 miles to paris (check haar blog hier!) en ze vond het zelfs confettiwaardig. Je vindt de verschillende postjes op Instagram en leest er meer over op de blog.

De moestuinIMG_1178

Het moestuinseizoen is in full swing en ik ontdek iedere dag iets nieuws op mijn terras. Vanmorgen zag ik dat de eerste courgettebloem open is gegaan en mijn paprikaplantjes beginnen ook te bloeien. Mijn update van een week geleden is dus al een beetje achterhaald, maar ga toch maar eens kijken naar de foto’s van mijn eerste radijzen.  

Dagen zonder boodschappen
Ik zag op Instagram dat Olga van Team Confetti (heerlijke blog) Happiness Project Weeks deed en haar eerste week was er één zonder boodschappen. Zo kon ze restjes wegwerken en ging ze creatiever koken. Ik zit zelf met een goed gevulde berging, koelkast en diepvriezer en vond het een schitterend idee. Ik ben intussen zeven dagen bezig en het enige wat ik al mis is brood. Dus als ik er vanmiddag bak, dan kan ik nog even door! De blogpost van Team Confetti lees je hier. Als mijn berging leeg is en ik enkel nog droge pasta in huis heb, post ik ook mijn ervaringen en receptjes!

Mijn favoriete muziekje van de maand:

Verschenen ook:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *