Dit was het dan: augustus

Zaterdag stond ik tussen velden waarin de mist bleef hangen en ik voelde kou aan mijn kaken plakken. Meer heb ik niet nodig om mijn favoriete maand te herkennen: september. Het najaar is sowieso een verzameling aan hoogtepunten: verjaardagen, aardperen, Kerstmis, herfstwandelingen, pyjama-avonden en soep à volonté. Maar voor ik me helemaal verlies in mijn najaarsliefde, jaag ik er snel nog wat herinneringen aan augustus door.

IMG_1345

1 augustus was mijn eerste werkdag na onze reis naar Ierland (waarover zéker nog een paar blogposts verschijnen, all in due time) en het prikte maar een beetje aangezien ik de hele dag over mijn verlof mocht vertellen. Gelukkig was er in augustus ook nog een tripje voorzien.

Weekendje met de vriendinnen

Met de vriendinnen (acht stuks in totaal) trokken we naar Le Boisle, een dorpje niet zo ver van de baai van de Somme. Helemaal onze stijl, verbleven we in AirBnB L’école des Filles. Met de woorden zon, zee, rosé heb ik het weekend wel zo wat samengevat, maar er was ook diepgaande conversatie, tijd om te lezen en lekker eten.  

Zo begint het slechte – Javier Marias IMG_1370

Dat lezen tijdens het weekend, gebeurde vooral in een kloef van deze Javier Marias. Zo begint het slechte ontrafelt in 548 pagina’s het mysterie van een glamoureus koppel en een bevriende dokter tijdens het Franco-regime in Spanje. Meer detail? Lees de blogpost of beluister de podcast!

 

Wandelingen in de Westhoek
Omdat we het niet altijd ver moet zijn, reden we op een mooie zondag naar de Westhoek om met stapperkes Siel en Vincent de Rode en Zwarte berg te verkennen. Er waren veel paardjes, op en afs, een beetje problemen met de kaart, veel mopjes en een heerlijke dame blanche op het einde van de wandeling. Helemaal volgens het boekje.

Tomatenrelish
Vakanties duren langer als je gewoon je eetgewoontes aanhoudt. In Ierland was Jasper verliefd geworden op tomatenrelish, dus ik probeerde het thuis ook eens uit. Eenvoudig, lekker en helemaal klaar te maken met seizoensgroenten: there’s no time like the present om deze relish eens uit te proberen.

IMG_1367

Defenders
Augustus was ook de maand waarin Defenders eindelijk gelanceerd werd op Netflix. Ik keek hier al een tijdje naar uit (sinds het eerste seizoen van Daredevil twee jaar geleden uitkwam) en ik was niet teleurgesteld! Het was één van mijn traagste binges ooit (7 dagen voor 8 afleveringen) maar dat kwam vooral doordat het leven veel te druk is tegenwoordig. Binnenkort som ik mijn favoriete reeksen op Netflix nog eens voor je op (ik deed het hier en hier al).

En nu op naar september. Ik kan niet wachten!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *