BOEK: onze leestips voor de herfst

Als je ‘s morgens je hoofd buitensteekt en de frisse lucht voelt op je gezicht, dan weet je dat het september is, en bij uitbreiding dus ook herfst. Herfst is het seizoen van de gezelligheid, van warme appelcrumble, natte voeten, lange wandelingen en hele middagen lezen in je luie zetel. Om je op weg te zetten, heb ik met Sara mijn favoriete herfstboeken verzameld in aflevering 19 van onze Bende van het Boek.

Een herfstboek is niet in één definitie te vatten. Het heeft vaak een sterk verhaal, maar loopt zelden goed af. Het is meeslepend en heeft beeldende beschrijvingen. Als er een beetje mysterie, magie of Engelse countryside in zit, dan is het helemaal goed.

IMG_1399IMG_1406.JPG

Mijn leestips hoor je allemaal in onze podcast, maar ik zet ze hier ook nog even op een rij:

  • De wereld een dansfeest van Arthur Van Schendel
  • Wuthering Heights van Emily Brontë
  • The Portrait of a Lady van Henry James
  • Harry Potter and the Philosopher’s Stone van J.K. Rowling
  • The End of the Affair van Graham Greene
  • The Remains of the Day van Kazuo Ishiguro

IMG_1402IMG_1403.JPG

Zelf ga ik deze herfst zeker al The Heart is a Lonely Hunter lezen van Carson McCullers en Beloved van Toni Morrison. Mijn Goodreads-challenge zegt mij dat ik al 17 boeken gelezen heb dit jaar en er nog 8 te gaan heb. Alle tips zijn dus welkom!

2 thoughts on “BOEK: onze leestips voor de herfst

  1. Wel helemaal zonder magie en Engelse landschappen, maar ik vond ‘Mintijteer’ van Esther Maria Magnis erg mooi, ‘Birdy’ van William Wharton en was erg onder de indruk van ‘Inshallah’ van Oriana Fallaci.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *