REIS: een weekend in Den Haag

Ieder jaar bezoeken we in het weekend voor Kerst samen met enkele vrienden een stad in Nederland. Vorig jaar verkenden we Utrecht. Dit jaar was Den Haag aan de beurt. Kerstweekend draait vooral rond gezelligheid, lekker eten en lekker drinken. De adresjes die we ontdekten, deel ik met veel plezier.

Om de verkeersknoop rond Rotterdam wat verteerbaar te maken, vertrokken we rond de middag al in Gent. Met succes, want een dikke twee uur later stonden we al aan onze AirBnb in Den Haag (dat is deze, een aanrader als je met enkele koppels reist). Omdat ik als reisrantsoen enkel prinskoeken meehad, gingen we nog op zoek naar een late lunch en die vonden we gelukkig in Blossom. Het is er gezellig en rustig zitten, de grilled sandwiches zijn heerlijk en er zijn overal bloemen (want ja, Blossom).

AC6788E0-9B5E-4F14-8E84-74EDBA7DA355.JPG

‘s Avonds bleven we knus is onze AirBnb met een fles rode wijn en de volgende ochtend maakten we een flinke wandeling naar Haver waar ik de lekkerste cheddar pancakes ooit at. Toegegeven, het waren mijn eerste cheddar pancakes, maar ze waren echt heerlijk. Daarna gingen we wat winkelen, onder andere in de schattige boekenwinkel Hoogstraten. Ze hebben er enkel Engelse boeken, maar wel echt een goede selectie en een heel vriendelijke eigenares.

Processed with VSCO with f2 preset

Lunch aten we in Vavoom, een cocktailbar. De bar is helemaal in tiki-stijl ingericht en er is natuurlijk héél veel keuze in cocktails. Wij bestelden er een broodje pulled chicken bij en waren gelukkig. De namiddag was helaas een beetje nat en winderig, dus we trokken ons al snel terug in Juni waar ik gelukkig een shot espresso in mijn chocolademelk kon krijgen en de Nederlandse kranten kon lezen.

https://www.instagram.com/p/Bcxs0amjAKA/?taken-by=julie_dsmt

Op zaterdagavond hadden we gereserveerd bij Walter Benedict, een sfeervol en modern ingericht restaurant dat vooral Franse keuken serveert. De barkrukjes zaten een beetje ongemakkelijk maar dat is meteen het enige minpuntje. De wijnkaart werd met veel aandacht uit de doeken gedaan, er was een aperitiefplank met lokale producten en het eten viel bij iedereen in de smaak (mossels met frietjes, jum!).

CBA63C77-3731-4D3C-A830-478633E05BAF

De volgende ochtend namen we al afscheid van Den Haag met een ontbijt bij Martès. We hadden een grote tafel nodig om al het eten op kwijt te raken. Het ontbijt was eenvoudig maar overvloedig en erna maakten we nog een wandeling langs de Haagse grachten.

Processed with VSCO with f2 preset
Kerstversiering bij Martès

Processed with VSCO with hb2 preset

Voor we weer richting Gent trokken, reden we nog even om langs Scheveningen om de zee te zien. Die was wild, nog steeds met veel wind en regen, maar schuilen op de pier was best aangenaam, want die is helemaal heringericht en biedt een thuis aan hamburgertentjes en koffieplekjes. Dus daar geniet je in de warmte van het zicht op de wilde zee.

https://www.instagram.com/p/Bczk4sJDBTo/?taken-by=julie_dsmt

Ik had je gewaarschuwd: weekends zijn voor eten, drinken en gezelligheid. Gelukkig zijn die drie in overvloed aanwezig in Den Haag. Zeker een aanrader dus!

Processed with VSCO with hb1 preset

Foto’s door Jasper Vanhauwaert, Julie Desmet en Trees Accou

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *