Dit was het dan: april

Waar maart vooral een maand van drukte was door de Grote Huisaankoop, was april een maand van wachten. Wachten op nieuws over de lening, wachten op een datum voor de akte en wachten tot mijn hoofd weer klaar zag door alle hophophaast. April was een maand van thuisavonden inplannen, buiten op het terras zitten en heel veel lezen. En ik heb er zoveel deugd van gehad dat ik het in mei gewoon weer zo ga doen.

02224F00-7813-489F-AD98-E1044F48A78D.JPG

Alles in bloei

Als je niet de hele maand binnen hebt gezeten, is het je vast ook opgevallen: alles staat in bloei! Bomen barsten van de bloesem. Boshyacinten piepen om iedere hoek. Het fluitekruid waait langs ieder weiland. Het moment om je ogen eens open te trekken en goed de kost te geven. Mooier dan dit wordt het niet meer.

Processed with VSCO with t1 preset

30 day Declutter Project

Zoals je vorige maand al las, ben ik druk aan het declutteren, with a little help van mijn zus, neef en nicht. Iedere dag wordt er meer rommel mijn huis uitgewerkt en in april gingen we allemaal samen op de rommelmarkt staan. De staanplaats, het eten en de drank betaalden zichzelf, er was de hele dag gratis goeie compagnie, we waren onze rommel kwijt en dan krijg je nog geld toe: sounds like a deal. Dikke aanrader dus, maar je moet wel geluk hebben met het weer.

De roze strik

Deel van de declutter, maar ook van het vereenvoudigen van mijn kleerkast was de roze strik. Hier lees je hoe het mijn kleerkastopkuis een pak versimpelde en waar ik mijn inspiratie haalde. Hij hangt er trouwens nog steeds en ik zit al aan een goede helft van mijn kleerkast!

08CCE6B2-FFAE-4E7B-AF16-C28AA883F292

Lezen lezen lezen

Aangezien april een maand van wachten en rusten was, had ik heel wat tijd om te lezen. Ik zit intussen vier boeken voor op mijn Goodreads Challenge (die check je hier) en ik heb weer een aantal pareltjes gelezen! Je leest en hoort er natuurlijk over op onze Bende van het Boek (website / podcast / Instagram) en binnenkort vat ik enkele tips voor je samen in een spannende blogpost! Ik kan nu wel al zeggen wat er op mijn nachtkastje lag in april:

  • Portnoy’s Complaint van Philip Roth
  • Mrs. Osmond van John Banville
  • Little Fires Everywhere van Celeste Ng
  • I Am Legend van Richard Matheson (je hoort hier waarom dit één van de favorieten is van onze recentste podcastgast)
  • The Nothing van Hanif Kureishi

Verwen jezelf – wellness

Niets zo goed om tot rust te komen als te warm hebben om te bewegen. Op de mooiste dag van april ging ik met Siel wellnessen (we gingen naar Wu Wei) en leukste was gewoon aan het zwembad liggen met een boek en een ijsje. Erna heb je het gevoel dat je de wereld aankan, maar intussen zou ik toch al graag eens terug gaan.

Hopelijk was jouw april even goed voor de ziel! In mei ga ik zoveel mogelijk plastiekvrij en ik deel binnenkort al mijn tips.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *