Dit was het dan: juni

Nu juni voorbij is, kan ik zeggen dat ik er eigenlijk niet zoveel aan vond. Lange warme avonden, veel te vaak voetbal op tv en mij slepen door de weken om dan te drukke weekends te hebben. Gelukkig is het achter de rug en is er deze maand tijd om te ontspannen, boeken te lezen en lekker uit te slapen.

Project puinhoop

Hoe het met onze vastgoedaankoop gaat? Goed! We zijn nog altijd verliefd en kijken er keihard naar uit om er te gaan wonen. Momenteel is het er wel een beetje te stoffig en in brokken om mijn verhuisdozen er naartoe te slepen. We zitten volop in de uitbreekfase en ik droom intussen mijn Pinterest-board samen.

Televisie is a girl’s best friend

In het weekend zitten we meestal op onze ‘werf’, dus in de week probeer ik ‘s avonds vooral vooruit te plannen en op tijd een beetje te ontspannen. Televisietijd dus. In juni jaagde ik er zo twee series door, mét sterke vrouwelijke personages: Big Little Lies en Marcella. Allebei zijn ze mysterieus en houden ze je op het puntje van je stoel. Binnenkort lijst ik mijn favoriete Netflix-binges nog eens op, voor mensen die het niet zo hebben voor zomeravonden.

Handwerktherapie

Als ik niet op mijn eentje Netflix, dan zit er zeker ene naast mij voetbal te kijken. Dat is alleen maar goed, omdat ik dan mijn volledige aandacht kan wijden aan wat op mijn schoot ligt. De afgelopen maanden stak ik een granny square deken in elkaar met donkerblauwe randen. Het deed mij een klein beetje denken aan kleurrijk glas-in-lood. Nu ligt het dekentje ingepakt klaar om naar zijn nieuwe eigenares te vertrekken <3

Moestuinieren9996FE83-938D-4AC1-8D12-6FC3FA54B78C

Juni is een echte moestuinmaand. Zeker met de droogte van de laatste weken is het echt opletten met je groene vrienden. Gelukkig kan je rucola van lente tot herfst laten groeien. Waarom deze pittige sla helemaal in jouw tuin thuishoort, daar schreef ik al een blogpost over. Over mijn nieuwe grote moestuin hoop ik jullie volgend jaar nog veel meer te kunnen spammen!

87566159-B8C9-496C-B6DB-C770674787B8

De Bende maakt haar zomerleeslijst

Zomer is moestuin maar zomer is zeker ook hangen in de tuin en boeken lezen. Samen met Sara deelde ik mijn #tbr voor deze zomer (dat is kort voor ‘boeken die ik heel de zomer overal mee naartoe sleur omdat ik denk dat er misschien wel vijf minuten perfecte rust zullen zijn om te lezen). In dezelfde podcast (aflevering 36 intussen!) delen we ook enkele tips van lieve Instagram-volgers.

07B7AB59-09A3-4EFA-8CEC-CB48DAE23302.JPG

Intussen heb ik The Secret History van Donna Tart al uit en ik vond het echt fantastisch. Het heeft mysterie, vriendschap en verdriet. Het vertelt een verhaal vanuit een hoofdpersonage dat je echt raakt en ik denk dat het mij nog lang gaat bijblijven (iedereen die het boek al jaren uit heeft, vertelt mij dat).

Overleven tot het verlof

Ieder jaar is het van hetzelfde: vlak voor mijn verlof wordt alles zo lastig. I know, first world problems, maar ik raak niet meer uit mijn bed, heb allerlei kwaaltjes en kan mij zeker geen acht uur per dag meer concentreren op mijn werk. Twee jaar geleden schreef ik al deze blogpost met tips en ik probeer ze nog altijd op te volgen. Nieuw dit jaar is ‘s morgens toast en thee maken en doen alsof ik ergens in het Lake District aan het ontbijten ben.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *