RECEPT: eenvoudig dessert met steenvruchten en citroen

Juli is het moment voor steenvruchten. Mijn keuken loopt over van de perziken, pruimen en nectarines en de eerste bramen van het jaar dienen zich net aan. Aangezien er glutenvrij bezoek aan kwam (hoi Sara!) besloot ik er een makkelijk dessertje van te maken. Even roosteren in de oven, wat frisse slagroom erbij en een vrolijk blaadje citroenmelisse om het af te maken: sowieso een crowdpleaser.

Er in:

  • Alle steenvruchten die je op overschot hebt
  • Bloemsuiker
  • Room (minstens 30% vet)
  • Een halve citroen
  • Enkele blaadjes citroenmelisse

Processed with VSCO with f2 preset

Ermee:

De citroenslagroom maak je op voorhand. Klop een half brikje slagroom lobbig met een goeie theelepel bloemsuiker. Voeg het sap van een halve citroen toe en klop de room verder stijf tot slagroom. Schep de room in een spuitzak (of je kan ook gewoon lepelen als je dat leuker vindt).

Snij je fruit in stukjes en verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel het fruit over een ovenschaal en bestrooi met bloemsuiker. Plaats twintig minuten in de oven tot het fruit zachtjes borrelt. Haal het uit de oven, laat eventjes afkoelen en verdeel over bordjes. Spuit de toefjes slagroom (maar niet te snel, anders smelt het) en versier met de citroenmelisse.

Smakelijk!

Processed with VSCO with f2 preset

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *