Elke dag zondag – november

Ik hou van de herfst, maar november vind ik de lastigste maand van het jaar. Het donker zet in, de laatste volledige maand van het jaar brengt een hoop werk met zich mee en eigenlijk sleep je je gewoon verder tot aan de kerstvakantie. Dit jaar kwam daar nog een verbouwing en een verhuis bij. De voorbije maand waren er dus geen echte zondagen, maar net daarom kon elke dag een beetje zondag zijn. Vijf dingen die mij de voorbije maand uit mijn donkere hoofd haalden:

Emma van Jane Austen

608C902C-277E-476B-B554-410C92A1CE0E.JPG

Als alles nieuw en onzeker is, dan lees ik graag iets bekends. Emma van Jane Austen las ik jaren geleden al eens en ik vind de Victoriaanse literatuur perfect voor de herfst. Sowieso al het seizoen van nostalgie, is het weer ook ideaal om even vanuit je zetel weg te dromen. Emma woont als trouwe dochter bij haar vader, de ietwat hypochondrische Mr Woodhouse, terwijl ze koppelaarster speelt voor het hele dorp. Altijd een oog voor nieuwe relaties, is ze blind voor haar eigen verlangens. Tot haar eigen complotten zich tegen haar keren natuurlijk. Meer over dit pareltje en waarom het nog steeds zo fijn is om te lezen, binnenkort in de Bende van het Boek.

Blog Bless the Weather van Siobhan Watts

Slow living, duurzaamheid, minimalisme en mooie foto’s, dat is de blog van Siobhan Watts. Ik volg haar al enkele jaren via Instagram en af en toe herinner ik mij dat Siobhan ook een blog heeft. Daar deelt ze de foto’s die ze maakt van haar gezin, haar huis en haar klanten en vertelt ze er inspirerend, maar ook eerlijk bij. Dat doet ze trouwens ook in haar instastory’s, dus ik hoor haar nu ook al spreken als ik haar blog lees.

View this post on Instagram

That autumn light ✨🍂 is it just me or does it seem even more wonderful this year? Thank you so much for all your really kind, encouraging and helpful comments on my post yesterday. I’ve ordered the book “How to talk so kids will listen” to help me have some better strategies when Rory isn’t listening to me and is deliberately defying me (drawing on the walls and floor is an example 😩). But really, I’m so lucky that we have it pretty easy. She doesn’t tantrum, knows her own mind and emotions so well that she can easily communicate her needs to me, and we’ve always had a good routine that works for us and keeps us happy most of the time. But restless nights (growth spurt, bad dreams, needing a wee, not feeling too well…there’s always something right?) and fighting off some wintry bugs mean she’s definitely not been at her happiest lately. And sometimes her frustrations are directed at me and it’s upsetting when I feel like I can’t win or help her. But alongside that, she is more affectionate, loving and sweeter than ever too. Just as she grows and learns, I’ll grow and learn alongside her too. Figuring out life together, me and my girl. Wishing you a happy, productive Monday, and I hope you got more sleep than I did last night 😴 (see my stories!)

A post shared by ⋘ SIOBHAN ⋙ (@siobhanwatts) on

Tell me how you really feel – Courtney Barnett

Als je denkt dat iedereen het wel voor elkaar heeft behalve jij, dan moet je dringend deze plaat eens opleggen. Courtney vraagt ons met haar kenmerkende eerlijkheid hoe het nu eigenlijk echt met ons gaat. Pijnlijk eerlijk staat bij Courtney niet gelijk aan deprimerend. Haar geniale lyrics bezorgen mij meestal gewoon voor een kleine glimlach. Dat mijn lief mij om 3u30 ‘s nachts uit bed belde met een paar rode kousen van deze artieste, maakt het helemaal af.

Harry Potter op Netflix

Beetje verwarrend nieuws deze maand: alle Harry Potter-films zouden op Netflix staan, maar ik vond ze niet meteen terug. Bleek dat je je taal eerst op Engels moest zetten, voor je de films vond. Intussen dompel ik me geregeld onder in nostalgie en escapisme en konden vier Harry Potters mijn inpakbezigheden van dichtbij volgen. Mijn favorieten blijven film drie, zes en zeven 💛

Mijn mini-bibliotheek

Processed with VSCO with f2 preset

Onze verbouwing liep een beetje vertraging op, waardoor we enkele weken bij mijn lieve nicht logeren. Dat betekent ook dat zo goed als al mijn boeken ingepakt op zolder staan. Ik koos er een paar uit die de komende maand misschien mijn goesting gaan zijn en nu staan ze als mini-bibliotheek naast mijn bed. Tot ik toch ergens anders zin in heb en naar de boekenwinkel trek, natuurlijk. Momenteel lees ik ‘Het museum van de onschuld’ van Orhan Pamuk thuis (nogal dikke roman) en ‘Anno’ van Adriaan Kuijper op de trein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s