Elke dag zondag – maart

Radiostilte, ik kan er wat van. Maar vandaag ben ik er en dat is het belangrijkste (of dat zegt Adriene toch altijd als ik nog eens op mijn yogamat kom). Maart dus, wat was dat een mooie maand. Februari sla ik voor het gemak over omdat ik ¾ van de maand thuis zat met mijn hoofd en mijn griep, maar maart! Dat was zonneschijn, tuinieren, mooie boeken, lieve vrienden en five minutes of fame. Vijf dingen – en eentje extra – die de voorbije maand compleet maakten:

Processed with VSCO with f2 preset
Mooie, nieuwe/oude koffiekopjes doen ook veel <3

Doorloopkoffie
Ja, dat las je juist. Een echte opkikker in maart was doodgewone doorloopkoffie. Het idee dat er een grote kan koffie staat waar iedereen een tasje van neemt in het passeren is zoveel gezelliger dan enkelekopjeskoffiemachines. Trigger voor mijn opflakkering van doorloopkoffieliefde was een vriendenweekend begin maart met, jawel, een ouderwetse koffiezet die een grote groep kon bedienen. Nu zet ik zelf af en toe een kan koffie op kantoor en prijs de doorloopkoffie bij al mijn collega’s aan. Naast een paar bomma-opmerkingen heeft het vooral glimlachjes en blije collega’s opgeleverd.

Instagram: Littlebuckles en Sloppop
Liesbeth van Sloppopyeah en Andrea van Littlebuckles maken de dromerigste foto’s van hun leven en huis. Door hen zou ik écht op den buiten willen gaan wonen, meteen. Voorlopig neem ik genoegen met aanmodderen in mijn tuin, een zoektocht naar de perfecte rieten mand en hun Instagram doorstruinen.

 

Bloemen in onze tuin
Maart was mooi en zonnig, dat weet je vast zelf ook nog wel. Dat betekende krokussen, narcissen, primula’s, bloesems, helleborus en ook wel wat onbekend onkruid in de tuin. Sinds dit weekend gaan de boshyacinten open en ik ben in blijde verwachting van tulpen en pioenrozen <3

 

Meisjesmuziek
Op Internationale vrouwendag haalde ik mijn muzieklijstje met Meisjesmuziek nog eens boven. Dat er zo veel getalenteerde vrouwen zijn die allemaal op hun eigen manier muziek maken, hun verhaal delen en vaak geniale teksten schrijven, maakt mij echt een blij meisje.

 

Ramen en Japan in general
Als je drie weken na elkaar in hetzelfde restaurant gaat lunchen, dan zit het wel goed zeker? De Golden Gai in de Dampoortstraat in Gent serveert sinds kort lunch en dat hebben mijn collega’s en ik geweten. Mijn slurp- en stokjestechniek wordt steeds beter en gelukkig maar, want binnenkort trekken wij zelf richting verre oosten. Tips voor Japan zijn dus ook altijd welkom!

On the radio
Om nog eens terug te komen op die radiostilte: die was maar spreekwoordelijk. Zoals iedere maand verschenen er twee afleveringen van onze podcast de Bende van het Boek én we mochten over onze boekenclub gaan babbelen op Radio 1. Na afloop wou zowat de halve redactie van Bij Debecker ook lid worden van de boekenclub, dus onze missie was zeker geslaagd. Je kan onze nerveuze stemmetjes hier herbeluisteren.

En maart was ook nog zoveel meer. Het was Memento Woordfestival, de poes die iedere dag langer in onze huiskamer durft blijven, het waren mooie boeken, leuke dinertjes, puzzelen en rosé op het terras. Op naar nog zo’n maand!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *