REIS – we gaan naar Japan!

Vorig jaar beperkte ons verlof samen zich tot drie daagjes Zeeland en Zuid-Hollandse kust – die absoluut heerlijk waren, even weg van de verbouwing – maar dit jaar mocht het wel iets meer zijn. Daarom trekken we later dit voorjaar naar het land van de stationary, ramen, tempels, rare gadgets en natuurlijk van de rijzende zon: Japan! Ik ben in volle voorbereiding van onze route en in mijn hoofd heb ik al een halve valies gepakt. Dus ik moet het gewoon allemaal even delen.

Wij zijn sowieso wel voor het ‘voorbereid op reis vertrekken’. Normaal betekent dat tickets kopen, huurauto regelen en slaapplaatsen regelen. Japan is zo nieuw en zo divers dat er heel wat meer is om over na te denken op voorhand. Je kan niet alles zien dus moeten er harde keuzes gemaakt worden. Alle noten zijn intussen wel gekraakt en ik denk dat ik een evenwichtige route heb opgesteld (mijn japanofiele collega bevestigt).

Processed with VSCO with f2 preset
mijn vooronderzoek draait op volle toeren

In totaal doen we 12 plaatsen aan. Dat betekent ook dat ik minstens 12 slaapplaatsen moet regelen (Tokio passeren we twee keer) en zorgen dat we geen hele dagen op de trein zitten (al lijkt me dat in Japan geen straf). We gaan van stad naar tempel naar natuur, met een balans tussen die drie die haalbaar moet blijven. Een hele oefening dus, die ik intussen toch bijna afgerond heb. Pinterest is natuurlijk mijn beste vriend:

Schermafdruk 2019-04-04 21.43.46

Ik heb voor het eerst in mijn leven een reisgids gelezen voor ik op reis vertrek. En ik ga er misschien zelfs nog een lezen! Een maand op voorhand heb ik mijn hele leeslijst al opgesteld: een korte geschiedenis van de Japanse literatuur als het ware (je hoort ze binnenkort in een nieuwe aflevering van onze Bende van het Boek). Kledingsgewijs heb ik zelfs enkel nog een paar sandalen nodig om helemaal klaar te zijn (ik denk aan deze). Al is dat laatste misschien wel te danken aan het feit dat ik iets meer visie heb op mijn kleerkast en die bewuster vul met minder outfits.

CB4DACE6-6115-42E8-BC7E-BE24303B73FB
Pasfoto’s: check. Reispas: bijna check;

Je hoort het. ik ben bijna klaar om gewoon lui af te tellen tot we vertrekken. Heb jij nog tips voor Japan, laat ze dan zeker achter in de comments!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *