Elke dag zondag – mei

Wie mij een beetje volgt weet dat het in mei voor mij écht elke dag zondag was. We namen drie weken vakantie en vlogen naar het land van de rijzende zon. Ik ben nog nooit zo ver en zo lang op reis geweest. Maar daarover later (uitgebreid) verslag! Wat zorgde daarnaast voor een zondaggevoel deze maand:

Tuinboeketjes

Sinds midden april is de tuin zo wat ontploft in bloemen. Perfect voor één van mijn tuindoelen dit jaar: enkel bloemen uit eigen tuin in huis zetten en geen boeketjes kopen (ook niet als cadeau). Ik haal mijn inspiratie bij de Instagram-accounts als die van Anne van Inspire Styling, Duizendblad en Blommm. Onze tuin is een mix van bloemen die er gezet zijn door de vorige bewoners, wilde bloemen en bloemen die ik zelf gezet/gezaaid heb. Momenteel zijn de pioenen volop in bloei en de geur is zo overweldigend! Op deze foto zie je onder andere zachte roze tulpen, boshyacinten, varens en bieslookbloemen.

Lucy Dacus – Historian

Mei stond voor mij een beetje in het teken van meisjesmuziek. Misschien was het de Badass Women playlist op Spotify of gewoon de goede invloed van mijn lief die mij altijd de juiste dingen aanraadt. Maar naast de plaat van Boygenius en dit zo-mooi-dat-het-pijn-doet lied van Phoebe Bridges, stond Lucy Dacus op repeat. En dan vooral het openingsnummer van Historian: Night Shift. Goed om zes minuten in kippenvel te staan.

Of iedereen gaat dood – Siel Verhanneman

Oké, de titel schreeuwt niet meteen een zondagsgevoel uit, maar wacht: ‘Of iedereen gaat dood’ is de debuutroman van lieve vriendin en vrouw van mijn leven Siel die in mei verscheen. Maar dat is niet de reden waarom ik de roman hier vermeld. In de roman legt Saskia op zo’n tedere manier haar ziel in je handen, dat je niet anders kan dan er voorzichtig en liefdevol mee omgaan. De zinnen, vergelijkingen, metaforen komen tot leven voor en achter je ogen. Het is echt een boek om de hele zondagnamiddag mee in je zetel te zitten, met een tas thee en een stift om de parels van zinnen mee aan te duiden. Daarom dus.

Processed with VSCO with s3 preset

Instagram: Een plek om te blijven 

Ja, ik praat eigenlijk best veel over Instagram, maar het blijft mijn nummer één plaats om inspiratie te zoeken (sorry Pinterest). Of het nu over eten, bloemen of abstractere thema’s als duurzaamheid gaat. Voor dat laatste kan je altijd terecht bij Sigrid van Een plek om te blijven. Op haar Instagram (en haar blog: hierzo) tackelt ze minder voor de hand liggende onderwerpen en stelt ze terechte vragen, maar altijd met oog voor de leuke dingen in het leven. Bekijk zeker haar highlight over Slow Fashion!

of toch Japan?

Voor we naar Japan vertrokken, was ik daar eigenlijk al enkele weken elke dag. Of toch zodra ik de foto’s van Marijke van Zondagsreiziger bekeek. En ook sinds we terug zijn check ik elke dag een paar keer weer in via de visuele pareltjes van Liz. Dus ik stel voor dat jij gewoon hetzelfde doet, als je er niet van genoeg kan krijgen.

In juni trek ik vooral de moestuin in (zoveel te doen!), ga ik veel lezen voor onze boekenclub en mijn werk-boekenclub en schieten we hopelijk weer in gang met onze verbouwing. Waar kijk jij naar uit?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *