Elke dag zondag: een gezapig juli

Juli: de maand voor vakantie, zwembaden en die stapel zomerboeken. Tenzij je de reis van dit jaar (of van je leven) al achter de rug hebt, een overvloedige fruitoogst hebt die in confituur moet omgezet worden en het te warm is om in de zon te dobberen natuurlijk. Maar dat hield mij gelukkig niet tegen om te genieten van de voorbije maand.

Het begon wat hobbelig omdat ik het moeilijk vind om te wennen aan de nieuwe vakantieroutine (veel collega’s op vakantie en zo). Met een verhoogd thuiswerkregime om tot mijzelf te komen en veel tijd om gewoon thuis te zijn, werd het toch een perfect gezapige maand. We kochten kippen, gingen naar Bos!-festival, ik leidde een Aalstenaar rond in Kortrijk (hij vond het hier leuk) en publiceerde een eerste blogpost over Japan, we probeerden of Jasper een kat in huis kon verdragen (meer hierover later) en aten veel ijsjes. Vijf dingen die mij deze maand bovendien elke dag een zondaggevoel bezorgden: 

Kunstenfestival Watou

Ik beloof dat ik niet elke dag van de afgelopen maand ga beschrijven, maar één zondag was wel heel speciaal: Sara en ik mochten met onze Bende van het Boek een live podcast opnemen in de charmante tuin van Kunstenfestival Watou. Bezoekers kregen een taartje, een tas koffie én saudade-leesinspiratie voor deze zomer. We babbelden twee keer een halfuurtje (beluister het eerste deel hieronder) en je leest hier ons sfeerverslag. Het kunstenfestival zelf heb ik nog niet kunnen bezoeken, maar dat hoop ik nog in augustus te doen.

Vereeuwigd door Flore Deman

Juli betekende ook dat Jasper en ik onze 11e verjaardag samen vierden. Meestal gaan we gewoon lekker gaan eten (deden we deze keer ook. Yum, die gyoza van Lily’s Noodle House), maar nu wou ik graag ook een mooie tekening van ons. Nu we een eigen huis hebben om dat in op te hangen, was dat wel aan de orde. De crazy getalenteerde Flore Deman tekende ons temidden our favourite things en ik ben er gek op. Nu enkel nog beslissen wat ik met alle muren in ons huis ga doen en een juist kader zoeken. 

Netflixtip: Godless

Ik kan niet goed om met warmte, laat staan met hitte. Als ik tijdens de heetste dagen van de afgelopen maand thuiskwam, moest ik een uurtje afkoelen van mijn zeven minuten durende fietsrit. Gelukkig duren afleveringen van de Netflix-serie Godless precies zo lang. Je wordt meegenomen in het turbulente leven van de vrouwen van La Belle, een mijnstadje waar alle mannen in één spectaculair mijnongeval om het leven zijn gekomen. Ik hield vooral van Alice, die gespeeld wordt door Michelle Dockery (we kennen haar als Mary uit Downton Abbey). Samen met haar zoon Truckee en zijn Native American grootmoeder wonen ze in een ranch buiten het stadje, waar op een donkere nacht Roy Goode aanspoelt, op de vlucht voor de bandietenbende waar hij tot voor kort deel van uitmaakte. Die bandietenbende wordt geleid door een moeilijk in te schatten Frank Griffin, gespeeld door de geniale Jeff Daniels (mij vooral bekend als Will McAvoy van The Newsroom). 

Instagram: zondagsreiziger

In juli vond ik eindelijk de tijd voor mijn eerste Japan-blogpost. Marijke van de zalige Instagram Zondagsreiziger pakte het op haar blog meteen goed aan: je vindt er alles over haar soloreis in Japan eerder dit jaar. Super als je er zelf al geweest bent om vol heimwee terug te kijken, maar nog beter als je plannen in die richting hebt want Marijke geeft je echt alle tips. Volg haar zeker ook voor alle foodhotspots!

Wildplukken met Les Odettes

Tijdens een van de heetste dagen van de maand (en van het jaar en van de eeuwigheid) wandelde ik met drie vriendinnen, enkele nobele onbekenden en Natalie van Les Odettes door een bakkend Gent. Ons doel: zo veel mogelijk wilde, liefst eetbare planten ontdekken. We schreven ons in voor deze wildplukwandeling via de website van Dille & Kamille en wisten niet goed wat te verwachten toen we daar op een woensdagmiddag verzamelden. de komende twee uur nam Natalie ons mee en keken we in steegjes, langs de randen van huizen en in perkjes vol onkruid. We proefden en roken vanalles en kriebelden namen op onze papieren. Sinds de wandeling heb ik de helft van het onkruid in mijn tuin al gedetermineerd met de Plantnet-app, geproefd en geroken aan alles wat ik in handen krijg én heerlijke brandnetelpesto gemaakt. Geslaagd, me dunkt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *