Elke dag zondag: een wisselvallig augustus

Sommige maanden gaan snel, sommige blijven maar komen. Augustus stond me niet echt tegen, maar het leek alsof de maand in limbo hing en er geen dagen meer waren maar gewoon oneindigheid. Gelukkig wel doorspekt met zondagse toetsen.

Ik ging op lang weekend met de vriendinnen, bracht een paar dagen samen met een flinke sinusitis en de kat in de zetel door en verkende Rijsel (en paste de blogpost daarover aan). Ik ben blij dat ik deze zomer eindelijk weer tijd kan maken voor deze blog. Ik schreef posts over de moestuin, Japan, mijn dagen zonder boodschappen, souvenirs en tien dingen die je nu kan doen om de wereld te redden. Vijf dingen die mij deze maand daarnaast elke dag een zondaggevoel bezorgden:

Truttige historische drama’s kijken

Misschien was het doordat ik ziek ben geweest en veel moest rusten of misschien had ik gewoon weinig zin in activiteiten, maar ik zat echt veel voor de televisie in augustus. Op mijn scherm: het derde en vierde seizoen van Poldark. Ja, die serie waar je moeder op vrijdagavond naar kijkt op één. Het speelt zich af op Cornwall in de 19e eeuw, waar we de opvliegende/opzwepende Ross Poldark (niet mijn type), zijn vrouw Demelza, zijn jeugdliefde Elisabeth en zijn rivaal George volgen. Er loert altijd wel een hongersnood, instortende mijn of volksopstand om de hoek, wat het leven er een pak spannender doet lijken dan het waarschijnlijk was (op die hongersnood na dan). Ik keek de serie op Netflix waar de eerste vier seizoenen te zien zijn, maar ik las dat het vijfde seizoen dit najaar op één getoond wordt. Je moeder en ik zetten de digicorder al klaar.

Legendary muziek

Nostalgische aard, quoi? Deze legendarische playlist met ‘Great songs by indisputable music legends’ kwam piepen op mijn browse-pagina op Spotify en staat nu al standaard klaar om te spelen op het werk, in de badkamer of onderweg. Oude favorieten als Joni Mitchell en Nick Drake, maar ook nieuwe ontdekkingen zoals het prachtige Vincent van Don McLean.

Boerderijvakantie 

Zoals ieder jaar werd augustus doormidden gebroken door een korte trip met de vriendinnen. Normaal gaan we richting Frankrijk, maar dit jaar was daar geen plaats meer dus huurden we een huisje op een bioboerderij net buiten Eindhoven. Er waren varkentjes, rosé, veel tijd om te lezen, een zwembad waar ik niet in ging, lekker eten, een moestuin, een hangmat en quality time met vriendinnen die je door het jaar altijd net te kort ziet. 

#peloezedepoes

Niets zorgt toch voor huiselijk geluk als een kat die op je wacht om te knuffelen in de zetel en af en toe in je bloempotten plast? Peloeze kwam in juli bij ons wonen als probeerpoes (om te zien of mijn lief dat aankon met zijn allergie) en is gewoon gebleven (mijn lief kon het aan). Sinds een paar weken speelt hij buiten en verkent hij de buurt, maar komt altijd aangelopen als hij zijn naam hoort. In augustus heeft hij ook het kippenhok ontdekt, waar hij mee graaft met onze musketiers en hen probeert te besluipen. De kippen trekken zich er niet zoveel van aan en laten hem wel weten wie de baas is als hij te dicht komt. 

Instagram-tip: Your daily teacup

Afsluiten doe ik graag met een maandelijkse Instagram-tip. Het zondagse gevoel in de week opwekken, doe ik nog het liefst met een grote pot thee (en koekjes, altijd koekjes). Het account van theesommelier Rensina draait helemaal rond het droge goedje. Niet vreemd, want ze heeft ook een theewebshop, waar ze onder andere een adventskalender met thee verkoopt. Op haar feed is thee natuurlijk een vaste waarde, maar er figureren ook flink wat stukken taart. Meer wil je toch niet? 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *