Elke dag zondag – een uitgeleefd september

Ieder jaar vergis ik mij erin en denk ik dat september frisse geesten en inspiratie brengt (ook), terwijl er eigenlijk vooral drukke agenda’s, veel deadlines en weinig eigen tijd is. Zeker de laatste week was echt overweldigend, nu ik twee keer in de week een les plantenkennis heb en heel wat plannen en projecten erbovenop.

Gelukkig waren er ook leuke dingen in september als ik er even rustiger op terugkijk. We gingen op lang weekend naar Londen waar ik een gigantische stapel boeken kocht, ik knuffelde met Peloeze, zag mijn lieve vriendinnen en goot mijn gevoelens over Kortrijk eindelijk in een blogpost. Nog vijf dingen waar ik deze maand mijn zondagse energie uit haalde:

De regen

Toen het eindelijk begon te regenen was ik zo zo blij. We hebben er te lang op moeten wachten dus doe ik met plezier mijn regenjas en regenbotten aan als ik de tuin in moet. Maar nog beter is het om gewoon binnen te blijven onder een dekentje en te zien hoe de druppels op ramen en struiken kapot spatten. 

Dichten

Ik had in tien jaar geen gedicht geschreven en plots was het helemaal terug. Sinds ik Maud Vanhauwaert aan het werk zag op het Memento Woordfestival in Kortrijk was het al beginnen borrelen dus had ik mij in september ingeschreven voor de Zomerredactie van de Letterzetter in Kortrijk. Daar kon je drie dagen lang (ik deed er maar twee mee) schrijven onder begeleiding van onze Letterzetter Anneleen Van Offel en andere auteurs. Ik schreef op de eerste dag een gedicht in zes delen dat geïllustreerd werd door de liefst Lara Jakoba Breine en vormgegeven door Shana Coppens die er echt nog extra smaak aan gaf. Sindsdien zet ik af en toe iets op papier en ik ben weer een beetje verliefd op de poëzie.  

Mijn 1000e volger

Oké, misschien een beetje stom, maar in september kreeg ik een cijfertje bij op Instagram en ik vond dat eigenlijk wel tof. Omdat het best satisfying is om die 999 in een 1000 te zien verspringen, maar ook omdat ik het echt oprecht plezant vind dat mensen het de moeite vinden om mijn foto’s van kippen, katten en boeken te zien. Volgende maand gebeurt er trouwens iets leuks Instagram-gerelateerds! Merci om er bij te zijn! (En als je er nog niet bij bent, je kan mij hier volgen)

Luisteren naar de nieuwe plaat van Whitney

Nee, niet Houston. Whitney is een personage die woorden in de mond gelegd krijgt door Julien Ehrlich en Max Kakacek, die er heerlijk nostalgische muziek bij maken. Forever Turned Around kwam eind augustus uit en lag al menige dag onafgebroken op. Favorieten: Valleys (My love) en Song for Ty.

Instagram-tip: florencemayvintage

Ja, nog eens Instagram, maar deze draait niet om mij. Wel om het mooiste gele account op de app, dat van Daisy Edwins. Ze woont dan wel in Engeland, maar ze heeft de zonnigste stijl! Heel inspirerend wat ze allemaal in thriftshops vindt en hoeveel gele bloemen er niet bestaan. 

Elke maand deel ik een paar zaken die mijn leven mooier maken en dat van jou misschien ook. Je herleest alle blogposts hier.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *