Elke dag zondag: een moodswingoktober

Oktober was zowel een maand waarin ik heel erg geïnspireerd was als één waarin ik stress en buikpijn had en misschien af en toe een paar traantjes heb gelaten. Gelukkig had ik vrij snel door dat mijn agenda dicht aan het slibben was en dankzij veel lieve tips via Instagram zag ik weer licht aan het eind van de tunnel ♥ In november doe ik gewoon verder met een sobere agenda en hopelijk tonnen energie en inspiratie. 

Ik haalde de voorbije maand heel veel plezier uit blogposts over herfstvreugde, manieren om inspiratie te vinden en over groene plekjes in Londen. Ik bezocht twee boeiende ateliers en las inspirerende boeken. Peloeze de poes wordt iedere dag groter en de temperatuur zakt beetje bij beetje. Enkele andere, alledaagse dingen die mij vooruit hielpen in oktober:

Inspiratie vind je buiten

Ik heb altijd al veel aandacht gehad voor alles rond mij, maar de 10 lessen die ik de voorbije weken volgde rond plantenkennis (oké, 3 ervan lag ik ‘s avonds eigenlijk in mijn zetel)  waren echt een eyeopener. Nu ken ik niet alleen veel planten van naam, ik ben ook nieuwsgieriger als ik iets zie dat ik nog niet ken. Bovenop namenkennis, leerde ik ook veel kleine dingen bij over tuinonderhoud. Leuk om het meteen toe te passen bij de herfstkuis in onze tuin. We maakten ook enkele mooie wandelingen de voorbije maand. Hoe goed was dat herfstzonnetje!

Mijn nieuwe, oude favoriete tas

Die goede oude Boch. Mijn oma heeft borden en kommetjes van dit Boch-servies waar ik heel mijn jeugd ijstaart van gelepeld heb. Dus toen ik het zag staan in de kringloopwinkel tegenover mijn werk, moest ik iets meenemen. Ik heb flink alles bekeken, kritisch naar de staat van verschillende stukken gekeken en dan bedacht wat ik het meest zou gebruiken. Een koffietas en een bordje waar door de opstaande rand veel koekjes in passen, kwamen mee naar huis. 

https://www.instagram.com/p/B4KxvCXAOcC/

Podcast-inspo: Elise Joy  

Dat ik mij in oktober zo geïnspireerd voelde, heeft veel te maken met Elise Joy en haar podcast Elise goes Crafty. Elise is zowel een creatieve duizendpoot (iew, dat woord) als een planner en doener. Die combo is zo inspirerend. In haar podcast praat ze met andere creatieven en biedt ze een blik in hoe je van passies je beroep kan maken. Ze deed me de ‘podcast’ herontdekken. Ik luisterde ook weer veel naar Hashtag Authentic en Grow with Soul en nu wil ik de wereld veroveren.

https://www.instagram.com/p/B3FJHfMFWgt/

Het Flow Book for Paper Lovers

Soms vergeet ik hoeveel plezier ik heb als ik gewoon een beetje aanmodder met papier, schaar, plakband en een goede tas thee. Dan komt het nieuwe Flow Book for Paper Lovers uit en weet ik het weer. Ook dit jaar zit het boek vol mooi papier, stickers en een paar toffe projectjes. Het leukst is om mijn stapel van zes BPL’s erbij te nemen (de ene al wat meer geplunderd dan de andere) en lukraak te bladeren en uit te scheuren.

Neem een dagje vrij

Een vrije dag nemen, zonder echte reden, is altijd een goed idee. Zelfs al is het maar een halve. Of het nu is om dutjes te doen, te babysitten of om eindelijk die bloembollen in de grond te krijgen: vraag die verlofdag aan! Je krijgt er geen spijt van.

Instagram-inspo: Agnesetanouk

Van die mensen met een talent voor kringloopwinkels: ik ben er zo jaloers op! Agnesetanouk heeft natuurlijk een voetje voor omdat ze kringt in Frankrijk. Ik word zo blij van haar account vol kleine parels en gezellige kiekjes. Jij hopelijk ook:

https://www.instagram.com/p/B385QaDI7pl/

Elke maand deel ik een paar zaken die mijn leven mooier maken en dat van jou misschien ook. Je herleest alle blogposts hier. Wat inspireerde jou deze maand?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *