Elke dag zondag – binnen blijven in November

November: als het niet regende, vroor het onder je voeten. Knipperen met je ogen en de zon is weer onder. De maand om terug naar binnen te keren dus: de dagen zijn korter, maar de avonden in je zetel worden oneindig lang. Tijd om thuis weer creatief aan de slag te gaan en dat deed ik ook de voorbije maand.

Ik schreef enkele langere blogposts over mijn kleerkast en hoe ik die probeer te verduurzamen en over de taakjes in de herfsttuin. Enkele andere, alledaagse dingen die mij vooruit hielpen in november:

Kombucha maken

Begin november kreeg ik eindelijk een eigen scoby in handen, gewoon door het lief te vragen aan Erik van café deDingen. Wie niet bekend is met gefermenteerde drankjes,  scoby is kort voor “Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast” en is een soort pannenkoekvormige zwam waarmee je kombucha maakt. Ik ben er alles over aan het leren en de scoby groeit flink. En ja, ik praat ermee.

Uitwaaien in de Westhoek

Er zat ook een weekendje weg in. Met de schoonfamilie verbleven we een weekendje in Reninge, op een zuivelboerderij. Koeien zijn de mooiste beesten, we wandelden tijdens koude, zonnige voormiddag én bezochten de koekjesfabriek van Jules de Strooper. Dat we ook de hele Sinterklaas-show moesten kijken en daarna nog een voetbalmatch probeer ik uit mijn herinnering te verdringen.

In de pers

Mid-november verscheen ik als Must follow in Flair, met een grote foto en een leuk interview door Laura, de leukste journaliste die je op Instagram kan volgen. Misschien vond jij mijn blog of Instagram via dat stuk? Super leuk! Laat zeker een berichtje achter <3 

Aan de naaimachine

Als ik veel tijd in huis doorbreng, wil ik altijd vanalles maken. Naast kombucha waren dat de voorbije maand ook nieuwe kussenslopen en een velours scrunchy. Ik had al jaren niet achter mijn eigen naaimachine gezeten, dus het was even zoeken, maar uiteindelijk vond ik mijn rechtdoor en achteruit terug. Intussen ben ik ook begonnen aan een babydekentje voor een goede vriendin die in 2020 mama wordt. De beste manier om een lange herfstavond door te brengen.

Zelfzorg in kleine dingen

Waar ik in oktober mijn agenda begon leeg te maken en voor mijzelf te zorgen, ging ik de voorbije maand verder. Ik ging vaker wandelen (in plaats van de fiets te nemen), deed over de middag kringloopbezoekjes en ging uit lunchen met vrienden en collega’s. Zo kreeg ik overdag meer gedaan en kon ik mij ‘s avonds thuis weer opladen.

Insta-tip: Tine Adriaens

De voorbije maand leerde ik Tine Adriaens beter kennen op Instagram. Ze tekent, borduurt en deelt de avonturen van haar twee jonge kindjes. Ga haar zeker volgen als je ook trager en bewuster wil leven, iedere dag. 

2 thoughts on “Elke dag zondag – binnen blijven in November

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *