Terugkijken op 2019

We worden er mee om de oren geslagen: het einde van het jaar is hét moment om even terug te kijken. En dat vind ik helemaal niet slecht. We verzuipen zo vaak in de to do’s van alledag dat we vergeten terug te kijken, zien welke route we het voorbije jaar afgelegd hebben en onszelf een schouderklopje te geven. Over dat laatste wordt er altijd een beetje verdacht gedaan. Terwijl je het zeker vaak verdiend. Dus zijn we allemaal vijf minuutjes trots op onszelf? Scroll daarna helemaal naar beneden als je wil ontdekken welke blogposts uit 2019 het meest gelezen werden.

Mijn schouderklopje aan mezelf

Ik ben blij dat ik het voorbije jaar:

 • meer en langere blogposts geschreven en gepubliceerd heb op opnezondag.com.
 • twee live podcasts gepresenteerd heb met Sara voor onze Bende van het Boek.
 • mijn grenzen en schreven altijd heb aangegeven. Al heb ik er vast af en toe een stapje over gezet, ik denk dat ik mijzelf, mijn beperkingen maar ook mijn mogelijkheden en talenten weer iets beter heb leren kennen.
 • opnieuw poëzie ben gaan schrijven. Eén gedicht kwam om een prachtige kaart van Emilie terecht en tijdens de Zomerredactie maakte Shanna een poster van mijn braamgedicht:
 • een nieuwe lay-out gevonden heb voor deze blog.
 • voltijds als copywriter aan de slag mocht op mijn werk.
 • voldoende tijd in mijn zetel en hangmat heb doorgebracht.
 • van de onkruidvlakte achter ons tuinhuis een moestuin, grasveld en kippenhok gemaakt heb (samen met mijn lief, uiteraard).
 • duizenden kilometers uit mijn comfortzone ben gestapt, op een vliegtuig naar Tokio.
 • in een tijdschrift kwam met deze blog en op de radio met onze podcast en boekenclub.

Bovendien was 2019 het jaar waarin we in Kortrijk kwamen wonen en een kat namen. Ik voel me helemaal thuis en Peloeze de poes intussen ook. 

Best gelezen blogs uit 2019

 1. Thuiskomen
 2. Voel je je al thuis in Kortrijk?
 3. Welke series moet je nog kijken op Netflix?
 4. Op daguitstap naar Rijsel
 5. Het geheim van een minimalistische, faire kleerkast

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *