Elke dag zondag – december onder (ont)spanning

Eens het vuurwerk afgeschoten wordt en de laatste cadeautjes uitgepakt, lijkt december meteen zo ver weg. Omdat ik wel hou van gewoontes en routines, heb je toch nog een ‘Elke dag zondag’ van me te goed. Met de feestdagen en de vakantie lijkt het alsof december uit twee maanden bestond: een drukke, waarbij er nog vanalles afgewerkt, verpakt, verstuurd en besproken moest worden, en een kalmere waarbij ik koffies ging drinken, in de zetel zat te lezen en in de tuin werkte. Drie keer raden welk deel van de decembermaand mijn favoriet was.

Maar zelfs in het drukke deel van de maand, was er heel wat om blij van te worden. Ik had veel plezier met een lange blogpost over Netflix-series, jullie kochten de prachtige kaarten die Emilie maakte met één van mijn gedichten op (ik heb er nog een paar voor de geïnteresseerden!) en ik lepelde meer lemon curd binnen dan waarschijnlijk goed voor me was. Wie benieuwd is naar een uitgebreidere terugblik op 2019: die vind je hier.

Voor nu, deze alledaagse dingen zorgden de hele maand voor een zondags gevoel:

Lekkere, losse thee drinken van Your Daily Teacup

Een lekker kopje thee, ik maak er bijna iedere dag wel tijd voor. December was extra speciaal in het theedepartement, met de thee-adventskalender van Rensina. Met Your Daily Teacup maakt ze van thee meer dan een gewoonte. In haar handen wordt het een ritueel genotsmoment. Haar theekalender heeft voor iedere dag (van 1 tot 24 december) een andere thee, in een zakje om alleen op te drinken of te delen. De smaken zijn vaak zo verrassend en de routine van de losse thee in een zakje of thee-ei te gieten, heeft al iets troostends op zich, nog voor je begint te drinken. Ik kijk al uit naar de kalender in december 2020, maar intussen kan je je ook gewoon laten verrassen in Rensina’s webshop.

Netflix: The Witcher 

Toegegeven, ik verlies mij al graag eens in fantasy of science fiction. Het is één van de beste vormen van escapisme, aangezien de verhaallijnen meestal in de verste verte niets met het dagelijks leven te maken hebben. Toen The Witcher op Netflix verscheen, zat ik dus meteen voor het scherm. En ik bleef daar acht afleveringen plakken. Ziet het er altijd goed uit? Nee. Is iedere plotwending logisch? Tuurlijk niet. Maar was ik geëntertaind? Zeker wel! Voor de liefhebbers van het genre is dit zeker een leuke uitstap. Je vindt deze serie nu dus ook tussen mijn andere Netflix-tips. 

Kerstkaarten op de post

Wie mij al even volgt, weet dat post mijn hart sneller doet slaan. In het verleden organiseerde ik samen met mijn postvriendinnen al workshops en mailswaps, maar hét grootste postevenement van het jaar is toch Kerst. Vanaf november beginnen we na te denken over hoe onze kaart er kan uitzien. In december laten we ze printen, update ik de spreadsheet met adressen en is het kerstkaarten schrijven! Jasper deelt niet per se mijn enthousiasme, maar hij doet wel dapper mee. Ontdek onze kaart voor 2019 hier.

Podcast: A beautiful mess

Eind 2019 kondigde mijn meest favoriete blog ooit aan dat ze een podcast gingen uitbrengen. Dat kon maar op twee manieren aflopen: bittere teleurstelling of hoorbare vreugde, iedere maandag als er een nieuwe aflevering van de A Beautiful Mess podcast verschijnt. Het is gelukkig dat tweede geworden. Elsie en Emma zijn even leuk om naar te luisteren, als het is om hun blogs te lezen en foto’s te bekijken. Als je hen nog niet kent, ga dan als de wiedeweerga naar abeautifulmess.com

Wandelen is vakantie

Ik haat fietsen. Voila, dat is er uit. Ik geniet er niet van en mijn fiets kraakt en piept elke dag een beetje meer uit elkaar, dus als ik dat stalen ros kan vermijden, dan doe ik het zeker. Mijn fiets bleef dus de hele vakantie op stal. Ook als dat betekende dat ik een halfuurtje moest wandelen om een cappucino te gaan drinken, want van wandelen hou ik wel. De decemberkou op mijn kaken, een podcast of audioboek op en blijven staan bij ieder blaadje, stukje mos of dappere bloem die nog blijft bloeien: heerlijk. We zijn drie dagen in januari en mijn fiets is nog steeds onaangeraakt. 

Insta-tip: donnerstagsontag

Vind je weinig inspiratie in de donkerste dagen van het jaar? Het account van Ulrike Lea – donnerstagsonntag – barst zo van kleur en creativiteit dat ze je wel moet besmetten. Ze heeft een hele speelse stijl én ze doet aan bloemen. Ik denk dat ik verliefd ben.

Elke maand deel ik een paar dingen die mijn leven mooier maken en dat van jou misschien ook. Je herleest alle blogposts hier. Wat inspireerde jou deze maand?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *