Elke dag zondag – een productief januari

Januari, wat een maand! De eerste maand van het jaar kan twee kanten uit gaan: je kan met je ogen vol slapers wachten tot de minder verwachtingsvolle maand februari zich aandient, of de maand met twee handen vastgrijpen en meteen voluit gaan voor al je doelen voor het hele jaar. Ik ben er nog niet aan uit wat de beste optie is, maar dit jaar ging ik alvast voor het tweede. Spoiler, ik bracht de eerste drie dagen van februari ziek in mijn zetel door. 

En toch, ik ben best trots op wat ik in januari al gedaan kreeg. Meer over die productiviteit en mijn doelen in 2020 in een volgende blogpost. In deze Elke dag zondag vertel ik je liever wat mij de voorbije maand een zondags gevoel bezorgde. Of we nu op uitstap waren in de Veluwe, ik aan mijn nieuwe nieuwsbrief voor de Bende van het Boek zat te schrijven of gewoon lekker een theetje zat te slurpen in de zetel of de tuin. 

“In ‘t lang” gaan

Voor trouwfeesten en warme zomerdagen zijn we er al helemaal aan gewend, maar in de winter had ik het nog nooit een kans gegeven: lange jurken. Vlak voor de jaarwisseling was ik toch overboord gegaan – mijn collega Caroline is op veel vlakken een inspiratie en hier dus ook – en wauw. Het is de manier om een dikke wollen trui te dragen en je toch nog elegant te voelen. Met mijn bottines heb ik het nog niet geprobeerd, maar met een zwarte hak of een witte sneaker is het echt prima.

Een kunstonderdompeling

Ik hou ervan om mij te laten verrassen door mooie dingen, originele invalshoeken en een goeie giftshop. Om een of andere reden schieten museumbezoeken er bij mij toch altijd bij in. Niet in 2020: in januari alleen al deed ik er twee: het Kröller-Müller museum en de tentoonstelling van Constantin Brancusi in Bozar. Laat gerust weten welke expo’s ik dit jaar absoluut nog moet bezoeken!

Soundtrack Frozen I en II

De muziek waar ik in januari steeds naar teruggreep: de soundtrack van Frozen I en II. In de kerstvakantie ging ik Frozen II kijken met mijn twee nichtjes (excuus: ik zou ook wel zonder hen geweest zijn) en ik vond het geweldig. Bij terugkomst na de vakantie vroeg ik AL mijn collega’s wie de film al gezien had en kon ik mijn favoriete momenten herbeleven (want heel veel collega’s hadden de film ook gezien, met of zonder excuuskinderen). De beste manier om de film te herbeleven is natuurlijk de meeslepende soundtrack. Mijn favorieten uit Frozen II zijn ‘Some things never change’ en ‘Into the unknown’. Onderstaande playlist verzamelt de muziek uit de twee films en enkele covers van bekende artiesten.

Northern Lights – Philip Pullman

De boeken van Philip Pullman zijn de eerste 28 jaar van mijn leven op miraculeuze wijze aan mij voorbij gegaan, op de eerder middelmatige verfilming met Nicole Kidman na. In 2020 kan dat niet langer, dus bestelde ik meteen de trilogie van His Dark Materials. Het eerste deel, Northern Lights, heb ik intussen uit en het was fantastisch om nog eens helemaal op te gaan in een boek. Ik vertel meer over Philip Pullman en een boek uit zijn nieuwste trilogie, La Belle Sauvage, in aflevering 73 van de Bende van het Boek.

Kringlooppauzes

Aan de overkant van ons kantoor is er een kringloopwinkel. Hij is niet erg groot of bijzonder speciaal, maar als ik mijn hoofd eens goed leeg wil maken over de middag, dan breng ik er graag een bezoekje. Hij is net ver genoeg om uit te waaien – ons kantoor is aan het water, dus wind vang je altijd – en bij de bakker in de straat haal ik dan meteen ook lunch. Soms vind ik niets om mee naar huis te nemen, maar je spot er altijd iets grappigs of vreemds. In januari nam ik de bruine vaas mee naar huis en ik kijk er al zo naar uit om er verse bloemen in te zetten deze lente.

Insta-tip: Simple & Season

Doelen tackelen op een zachte manier die je persoonlijkheid weerspiegelt: dat is wat Kayte Ferris doet. Op Instagram vertelt ze er meer over als Simple & Season, maar je vindt ook heel wat inspiratie en tips op haar website en in haar podcast Grow with Soul. Bovenop de praktische handvaten die ze geeft, heeft ze ook een leuke stijl en neemt ze je in haar stories mee naar de mooiste plekken in Wales. Ze heeft trouwens een héérlijk accent!

Elke maand deel ik een paar dingen die mijn leven mooier maken en dat van jou misschien ook. Je herleest alle blogposts hier. Wat inspireerde jou deze maand?

2 thoughts on “Elke dag zondag – een productief januari

  1. Ik zou ook veel in de Kringloopwinkel zitten moest het vlakbij m’n werk zijn, gewoon zo leuk om wat rond te neuzen hé 🙂
    Ik ben zelf nog niet geweest maar de expo ‘Hyperrealism’ in la Boverie in Luik staat wel op mijn verlanglijstje.
    Grappig, ik heb ook mijn metekindje als ‘excuus’ gebruikt om naar Frozen te gaan kijken in de bioscoop 🙂
    Philip Pullman staat bij deze op mijn ’to read’ lijstje (tussen de 100 andere boeken, haha). Alleen al die covers zijn supermooi zeg!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *