Ik ga freelancen!

Ik denk er eigenlijk al jaren aan: hoe zou het zijn om freelance aan de slag te gaan?

Ik hou heel erg van mijn vaste job: ik heb de leukste en liefste collega’s, onze opdracht is belangrijk en ligt me na aan het hart, ons kantoor ligt op een boogscheut van de beste lunchplekken en iedere maand weten wat er op je rekening komt, is een luxe die niet te versmaden is. Toch is een deel van mij nieuwsgierig: hoe zou het zijn om iedere dag iets anders te doen. Iets nieuws te leren bij iedere opdracht. Te springen en zien waar je landt. 

Ik ben van nature eerder voorzichtig van aard, maar ik leer wel graag bij en wil weten wat ik kan, tot waar mijn mogelijkheden en vaardigheden gaan. “Freelancer worden in bijberoep” staat daarom bovenaan mijn goals-lijst voor 2020. Dus vroeg ik onlangs mijn ondernemingsnummer aan, maakte een nieuwe pagina op deze website met mijn aanbod en zette een mailbox op voor copy@opnezondag.com

Want dat is wat ik wil doen: content en copy schrijven, en redactie en spellingschecks uitvoeren. Dat doe ik dagelijks (ik ben aan de slag bij meemoo, Vlaams instituut voor het archief) en ik geloof dat ik er vrij goed in ben. Bovendien haal ik er veel energie en plezier uit. Zoek je dus iemand die komma’s, punten en zelfs puntkomma’s op de juiste plaats zet? Denk even aan mij!

Ben je zelf als freelancer aan de slag en deel je graag je tips? Laat zeker iets weten! Misschien bundel ik wel de takeaways van mijn gesprekken in een nieuwe blogpost. Er komen sowieso nog posts aan over wie mij geïnspireerd heeft om de stap te zetten en hoe ik plan om het allemaal gedaan te krijgen: de blog, de podcast en het bijberoep. 

Tot dan lees je alles over mijn bijberoep hier

3 thoughts on “Ik ga freelancen!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *