Elke dag zondag – een creatief februari

Mijn plan voor februari? Dat was vooral thuis chillen en bekomen van een druk en ambitieus januari. Dat is namelijk mijn strategie voor 2020: een maandje alles aanpakken dat mijn richting uitkomt en een maand lui zijn, energie opdoen en creatieve prikkels krijgen. Zoals dat gaat met plannen, gaat niet alles altijd volgens plan. Februari was net als januari erg druk op kantoor en daar betaal ik altijd de prijs voor. Mijn lichaam hield al gauw het stopbord op, waarna ik ‘s avonds gewoon in de zetel lag, te moe om zelfs maar Netflix te kijken. Dan weet ik dat het tijd is om die dingen te doen waar ik energie van krijg. Nieuwe creatieve dingen uitproberen, plannen maken en Harry Potter audioboeken luisteren terwijl ik lam in de zetel lig. 

Onder nieuwe creatieve dingen, viel mid-februari ook het aanvragen van mijn ondernemingsnummer, gevolgd door schrijven over mijn aanbod als freelance copywriter (in bijberoep) en nadenken over hoe ik mijn business kon bekendmaken. Klinkt niet bepaald als de luiheid die ik op het oog had, maar ik kreeg er wel heel wat energie van. 

Ik tikte de meeste goals van mijn februarilijstje af, zoals zaad bestellen voor de moestuin, een nieuwe fiets kopen (blijkt dat ik fietsen niet haat, maar gewoon mijn oude, kapotte fiets) en een afspraak maken bij de tandarts. In maart staan er twee grotere goals op mijn lijstje: ik probeer onze administratie op orde te krijgen én ik hou een grote lenteschoonmaak. Dat betekent niet dat ik ga poetsen (sinds dit jaar hebben we huishoudhulp. Beste beslissing ooit), maar dat ik alle overbodige spullen in een doos keil om in april te verkopen op een rommelmarkt. Alle declutter-tips welkom! De voorbije jaren deelde ik mijn ervaringen hier met een gouden tip hier

Maar nu, tijd voor het echte doel van deze blogpost: deze dingen zorgden in februari voor een zondags gevoel, welke dag van de week het ook was. 

Studio Ghibli op Netflix (en Queer Eye)

De animatiefilms van Studio Ghibli staan sinds februari op Netflix. Ze zijn de perfecte mix van dromerige verhalen, mooie tekeningen en onverwachte humor. Wij kijken ze in het Japans en zijn lekker nostalgisch naar onze reis vorig jaar. Enige nadeel is dat je absoluut niet meer mee bent met het verhaal als je kijkt met je ogen dicht, wat wel mijn gewoonte is op zaterdagavond. Wij keken al naar My Neighbour Totoro en Kiki’s Delivery Service. Op dagen dat mijn hoofd te moe is, is Queer Eye mijn nieuwe favoriete serie. Zeker het seizoen waarbij ze naar Japan trekken! 

Weven & borduren

Nieuwe creatieve dingen uitproberen geeft mij bakken energie. Mijn weefraampje dat ik deze zomer bij Sostrene Grene kocht, lag al maanden onuitgepakt op mij te wachten. Dus toen ik met een vol hoofd thuis kwam, moest ik er aan beginnen. Onderstaand filmpje legt heel precies uit hoe je je weefraam opspant voor je eraan begint.

Na al het plezier dat ik uit de texturen en kleuren haalde bij het weven, ging ik ook nog een borduurring halen om eindelijk wat steken uit te proberen. Ik wil graag gewoon een beetje vrij borduren om van mijn kladlapjes nieuwe onderleggers te naaien. I know, ik ben die vrouw.

Bananenbrood

Ik weet zelf niet waarom, maar bananen zijn plots mijn favoriete fruit. Mogelijke reden: mijn lievelingsontbijt bij mijn twee favoriete ontbijtplekken is met banaan. Het probleem is dat ik dan bananen koop en vervolgens buiten de deur ga ontbijten. Vorig weekend heb ik de beste manier gevonden om dat probleem te verhelpen: bananenbrood. Ik volgde dit recept en het was heeeerlijk. Jasper lust geen bananenbrood, dus genoten mijn collega’s mee op kantoor.

Harry Potter luisteren op StoryTel (met snoozefunctie)

Als alles aan mij moe is en ik zelfs mijn ogen niet open kan houden, dan redt mijn Storytel-abonnement mij. Naast heel wat interessante non-fictie, staan ook de audioboeken van Harry Potter, voorgelezen door Stephen Fry, erop. Niets heerlijker dan voor de tigste keer te horen hoe Harry’s naam uit de Goblet of Fire komt en hoe hij het opneemt tegen de Hungarian Horntail. Je leest het, ik luister momenteel het vierde boek. Eén van de leukste features op Storytel is de snooze-functie. Je schat zelf in hoe lang het je zal duren om in slaap te vallen, zet de timer op en de volgende keer dat je luistert, vraagt de app je hoeveel hij terug moet keren in het verhaal.

Tuinplannen maken

Eén van mijn goals deze maand was zaad bestellen voor de moestuin. Daarvoor moest ik eerst plannen maken voor het komende jaar – wat wil ik in de tuin zetten – en het zaad dat ik al in huis heb inventariseren. Ja, zo grondig ga ik te werk. Ik maakte voor iedere maand een blad aan in mijn bullet journal met plaats voor een grondplan. In mijn inventaris staat al wanneer ik welke groente, bloem of kruid kan zaaien. De volgende stap is iedere maand noteren wat er die maand gezaaid of uitgeplant moet worden. Ik kijk er al zo naar uit om het hele jaar de voortgang in mijn tuin te volgen!

Insta-tip: Mindful mending

Lily Fulop toont op haar account @mindfulmending hoe mooi kleren kunnen zijn als je ze met de hand herstelt, in plaats van ze richting vuilnisbelt te sturen. Met veel liefde en kleur naait ze gaten dicht in truien, hemden en broeken met de duidelijke boodschap dat je door kleren zichtbaar te herstellen, je een visuele geschiedenis bijhoudt van een kledingstuk.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *