Post, want soms zijn whatsapp en videocall niet genoeg

Het gekletter van een brievenbus: of je er nu zelf net een kaartje in gegooid hebt of het de postbode is die er je aandacht mee trekt, lieve post is altijd welkom. Nu we elkaar niet kunnen zien of aanraken, lijkt de postbedeling overuren te draaien. Gelukkig zijn dat niet alleen maar pakjes, maar zitten er ook lieve boodschappen tussen van mensen die elkaar missen en een hart onder de riem willen steken. Of die hun whatsapp gesprekken gemute hebben en graag weer wat échte conversatie willen.

Want we horen elkaar wel de hele dag door via Messenger, Whatsapp of videocall, de keren dat ik echt geraakt wordt door iemand is vaak als ze onverwacht iets laten horen via brief. Dat ze de moeite gedaan hebben een mooie kaart of papiertje uit te kiezen, je adres op te zoeken, een postzegel te kleven en tot aan de postbus te wandelen. Dat doet mij iets en dat is altijd al zo geweest. 

Jaren geleden was ik een fervente snailmailer met enkele van mijn vriendinnen. We stuurden elkaar kunstwerkjes via de post en organiseerden workshops en mailswaps. De afgelopen jaren is ons enthousiasme iets getemperd, maar bij speciale gelegenheden (positief én negatief) klettert de brievenbus nog wel een keer. 

De afgelopen weken lijkt iedereen de postzegel herontdekt te hebben. Wat een heerlijk neveneffect van deze lelijke crisis. Bovendien kunnen we door elkaar wat extra steun en liefde de sturen ook heel wat ondernemers een duwtje in de rug geven. Even rondvragen op Instagram leverde dit lijstje op van winkels, webshops en illustratoren waar je mooie kaarten kunt bestellen:

De kaartjes, stickers en papier op deze foto’s zijn van Flow Magazine, Studio Stationery, Inne Goossens, Studio Ja en enkele tapejes komen uit Japan. 

Hopelijk heb jij intussen al je balpen, schaar en favoriete papiertjes vast terwijl je met je andere hand kaarten besteld. Extra inspiratie om ouderwets te gaan snailmailen vind je misschien in deze blogposts:

3 thoughts on “Post, want soms zijn whatsapp en videocall niet genoeg

  1. Zo leuk! Ik heb al verschillende kaarten online gemaakt en per post verzonden, maar dat kan toch niet tippen aan handgeschreven kaartjes. Ik heb gisteren toevallig kaartjes van Hello August besteld. Zin om post te versturen 🙂

  2. Wij hebben ook al enorm veel echte post verstuurd, én gekregen. Daarnet gingen we nog enkele kaartjes posten, en de rode brievenbus zat voor de grote helft al vol!
    Ik kocht al leuke kaartjes bij Studio Inktvis, maar ook van alle spullen van Flow ben ik grote fan (ik heb zo’n grote grabbeldoos waar ik allerhande papiertjes en prentjes in verzamel, en die ik voor snail mail en mijn bullet journal gebruik).

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *