Recept: zomerse flammkuchen met courgette

Als je een moestuin hebt, dan komen de courgettes je intussen misschien ook al de oren uit. Courgettesoep, pasta met courgette of gevulde courgette: je kan het niet blijven eten. Het moment om deze zomerse, vegetarische flammkuchen eens te proberen!

Ik hou van een goeie flammkuchen, al geef ik er altijd een eigen draai aan. Een traditionele flammkuchen beleg je met crème fraîche, uien en reepjes spek. Wij laten het spek meestal achterwege en voegen altijd wat aardappeltjes en een extra groente toe. Zo is een winterse tarte flambée ook heerlijk met spruitjes. In de zomer voeg ik natuurlijk courgette toe.

Ingrediënten:

  • 1 rol pizzadeeg
  • 125 ml zure room
  • 1 ajuin
  • 3 aardappelen
  • 1 courgette
  • citroensap
  • peper en zout
  • een zakje geraspte kaas

Recept:

Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm.

Kook de aardappelstukjes gaar. 10 minuten kooktijd zouden moeten volstaan.

Verwarm de oven voor volgens instructies op de verpakking van je pizzadeeg.

Snijd de ajuin in dunne ringen en de courgette in schijfjes.

Voeg wat citroensap toe aan de zure room, flink wat peper en een snuif zout. Meng en proef even met je pinkje. Zitten de smaken goed, dan mag het zo op je pizzadeeg. Zo niet, voeg citroen of peper toe naar smaak.

Rol je pizzadeeg uit en besmeer met de zure room. Beleg met de uienringen, de aardappelstukjes en de courgette. Strooi er royaal geraspte kaas over en bak in de oven volgens instructies op de verpakking.

Heerlijk met een koud glas witte wijn of kombucha.

Smakelijk!

Iedere eerste zondag van de maand een recept of tutorial in je inbox? 

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ik mail je meteen ook wat gedachten over de voorbije en de komende maand, en links naar artikels, video’s of podcasts waar ik van genoten heb. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *