10 tips voor een druilerige herfstdag

Geen idee wat te doen als het tijdens het weekend regent of stormt? Ik ben een echte herfstliefhebber, dus ik kan altijd wel iets bedenken. Maar ik weet ook dat jullie zomerliefhebbers het wel eens moeilijk hebben als de dagen korter worden. Daarom deel ik graag tien tips voor een herfstige dag en je hoeft maar voor eentje je huis te verlaten. 

1. Kijk een (oude) film

Welke films maakten jouw kindertijd? Ik heb heel levendige herinneringen aan films als Mathilda en Jumanji. Ik noem ze daarom nog steeds zondagmiddagfilms. Geen nood, ik kan ook films die ik nog nooit gezien heb tot zondagmiddagfilms dopen. Als mijn lijf te moe is om zich naar buiten te dragen, vind ik het heerlijk om onder een dekentje te kruipen en ‘s namiddags een film te kijken met een lekker tasje thee. Mijn tips:

  • Paddington (1 en 2)
  • Mathilda
  • Kiki’s Delivery service
  • Stardust
  • BFG
  • The land before time
  • The Witches

2. Kies foto’s om af te drukken

Die momenten waarop je denkt “waarom druk ik nooit foto’s af” en die namiddag waarop je met jezelf geen blijf weet, die zijn compatibel! Trek twee uurtjes uit, kies een fotoservice (ik gebruik zelf altijd Albelli, die hebben ook goeie kalenders) en ga aan de slag. Mij helpt het om foto’s te kiezen van een afgebakende periode, bijvoorbeeld een reis of het voorbije jaar. Dan lijkt de berg iets minder hoog om te beklimmen.

3. Zoek nieuwe recepten

Ik ben een routinedier dus door de week kook ik meestal variaties op bekende recepten. Ik ga niet zomaar een nieuw recept uitproberen want dat vraagt denkwerk en daar ben ik niet toe in staat als ik honger heb. Dus op een druilerige herfstdag een kookboek uit de kast trekken en alvast post-it’s kleven bij recepten die er de moeite uit zien, maken mijn weekavonden al een hoop makkelijker. Ben je heel gemotiveerd, maak dan al een boodschappenlijstje op basis van de recepten die je wil uitproberen. Mijn favoriete kookboeken van het moment:

4. Maak een herfstwandeling en eindig met pannenkoeken

Geen zin om een wandeling te maken in guur weer? Er is nochtans geen slecht weer, enkel een slechte uitrusting. Met een regenjas en waterdichte schoenen kom je een heel eind. Bovendien wordt een slechte dag alleen maar beter door je lichaam even te bewegen. Wij zoeken onze wandelingen meestal via Natuurpunt. Als lid kan je die gratis downloaden. Beloon jezelf met een bezoekje aan een tearoom, een warme chocolademelk en pannenkoeken.

5. Plan je outfits voor de komende week

Trek jij ‘s ochtends ook altijd snel wat kleren uit de kast voor je in het halfdonker naar de badkamer strompelt. Ik ook. Maar misschien zouden we minder ontevreden zijn met onze kleerkast als we er meer tijd en energie aan zouden besteden. Daarom hoef je niet alles nieuw te gaan kopen. Kijk gewoon even in je kast alsof alles nieuw is. Welke stukken zou je eens kunnen combineren? Ik vind de tips van Liesbeth Diels vind ik altijd erg goed!

6. Schrijf een online review van je favoriete zaken

Hoe zoek jij restaurants, koffiebars en leuke boekhandels in een stad die je niet kent? Je leest online reviews. Die reviews zijn dus van levensbelang voor de ondernemer. Neem wat tijd om je favoriete zaakjes een goede review te geven. Goed karma komt je richting uit.

7. Lees al je rondslingerende tijdschriften

Ik weet dat jij er ook één hebt, zo’n stapel tijdschriften die van de ene kant van de tafel naar de andere verhuist en onderweg boodschappenlijstjes en lege enveloppes opzuigt. Misschien is vandaag het moment waarop je die tijdschriften effectief leest? Zet een kan goede koffie, neem er je notitieboekje bij om alle goede ideeën op te schrijven die je oppikt en blader tot je niet meer kan.

8. Bel je geliefden

Oké, ik heb vaak geen zin om mijn huis te verlaten, maar dat betekent niet dat ik niemand wil horen? Je ouders of grootouders even bellen om hun stem te horen of hun voorhoofd en plafond te zien via videocall is voor iedereen plezierig, toch? 

9. Ga aan de bak

Maak een grote batch granola voor de hele week of verwerk die gerimpelde appeltjes onderaan de groentela tot een lekkere appelcake. Je huis ruikt heerlijk én je hebt het gevoel dat je al een voorsprong hebt genomen op de week.

10. Neem een bad

Of je nu een echte badderaar bent of alleen op héél slechte dagen even een paar uurtjes weekt: een betere gelegenheid dan een lege, grijze herfstdag krijg je niet om jezelf eens helemaal te verwennen. Wij hebben voor de gelegenheid een badkussen en een badplank om kaarsen, thee, wijnglazen en boeken op kwijt te kunnen, maar je kan die ook simpelweg op ene krukje naast je bad zetten. Set een serie of een goed audioboek op, zorg voor sfeerverlichting en laat huisdieren en huisgenoten weten dat je even onbereikbaar bent. 


De links in deze blogposts naar bol.com zijn affiliate links. Dat betekent dat ik een percentage krijg van het bedrag dat jij aan bol.com betaalt, zonder dat jij daarvoor meer hoeft te betalen. Laat dat je niet tegenhouden als je het boek graag leent in de bib of bij je favoriete onafhankelijke boekhandel koopt. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *